Ez a legjobb túrópótló, amit ki kell próbálnod – magas fehérjetartalommal!

nov. 15 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sok ember számára a túró mindennapos, alapételnek számít, ami nem is csoda, hiszen számos ételből valóban kihagyhatatlan; készíthető belőle édes és sós étel is egyaránt és a fehérjetartalma is magas. Tejtermékeket azonban nem túl jó nagy mennyiségben fogyasztani, sőt sokan egyáltalán nem javasolják, így most egy olyan alternatívát hoztunk a túró pótlására, aminek az íze nem csupán megszólalásig hasonlít a túróéra, de – típustól függően – magas fehérjetartalma miatt is ajánlott fogyasztanod. Ennek az ételnek a neve tojásfehérjetúró (totu), aminek az elkészítése pofon egyszerű. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el OTTHON.

Ezért kellene kiiktatnod a tejtermékeket az étrendedből:

A tejtermékek fogyasztása befolyásolja a szervezet hormonális működését, az agyalapi mirigyet például a fokozott hormontermelésre ösztönzik, a zsírosabb tejtermékek miatt pedig a petefészek kezd több hormont termelni. Ez a hormontermelő szervek kifáradását eredményezheti, ami által a szervezet anyagcseréje is romolhat. Az állati eredetű tejtermékek fogyasztása azért is lehet káros hatással a szervezetre, mert a tehéntej alapvető funkciója a borjú táplálása. Azért, hogy egészségesen fejlődjön, olyan növekedési hormonok találhatók benne, amelyek a kezelési folyamatok során sajnos nem tűnnek el a tejből, így bejutnak az emberi szervezetbe. Emellett típustól eltérően a tejtermékek fogyasztása belső gyulladásokat okozhat, valamint hízáshoz is vezethet.

 

Cseréld le a túrót totura!

Mivel íze nagyon hasonlít a túróéra, kiválóan pótolja a túrós alapanyagú ételeket. Lehet fogyasztani édesen vagy sósan, így sokféleképpen variálható. Fehérjetartalma magas, zsír és szénhidráttartalma viszont szinte nulla, ezt a táblázat is mutatja. Nagyon könnyen elkészíthető házilag, emellett kevés alapanyag kell hozzá.

 

Ha nincs időd főzni és tejtermék mentes ételt rendelnél, válaszd a Metodic Food fogásait, mert amellett, hogy cukor-, valamint gluténmentesek, tejet és tejtermékeket sem tartalmaznak. Emellett mesterséges adalékanyagokat sem használnak elkészítésükhöz. Az étlapot és a rendelési felületet ITT éred el.

 

Lapozz a HÁZI TOTU receptért!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: