Gyerekkorunk kedvenc játéka, ma hatékony alakformáló fitness eszköz

jún. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Régen, általános iskolás koromban szinte minden nap hulahoppoztunk a barátnőimmel – nagyon szerettük, versenyeket is csináltunk. Azóta nem használtam, viszont nemrég kaptam páromtól szülinapomra egy ugrókötelet és egy hulahopp karikát. Nagy volt az öröm, hisz mindkettő a gyerekkoromat idézte fel ennem 🙂 Az emlékeken felül rendkívül hatékony fitness eszköz mindkettő. Ismerjük meg a hulahoppot!

Mi is az a hulahopp karika?

A hulahopp karika nem más, mint egy kör alakú fitnesz eszköz. Már az ókori görögök és egyiptomiaknál is előfordult játékként. Akkor még bambuszból, fémből készítették, 20. század óta már fa és műanyagból lehet vásárolni. Már azokban az időkben észrevették, hogy rendszeres használata során csökkent testsúlyuk. Előnyeit aztán egyre több nép vizsgálta. Ma használatos nevét a 18. században találták ki. Egy hawaii táncról kapta. Napjainkban rendszeresen szerveznek hulahopp versenyeket világszerte.

Mikor derekad, végtagjaid és nyakad körül pörgeted, kialakul egy ritmikus, dinamikus mozgás. Ez egyfajta aerob gyakorlatnak számít, mert kevés vagy közepes erőkifejtésre van szükség az elvégzéséhez.

Pörgetés során minden izmodat igénybe veheted, ettől erősebbé is válnak. Egész testedet keményen átmozgathatod vele.

 

Nagyon jó alakformáló

Alakodra nagyon jó hatással van, ugyanis nem csak hajlékonyabb leszel, de a derekadat és csípődet kiválóan formálhatod vele. Ha rendszeres edzel vele, garantált, hogy Neked is vékony csípőd és karcsú derekad lesz.

 

A hulahopp további előnyei

Nincsen edzettségi szinthez kötve, bárki, bármilyen korosztály, bárhol végezheti. Nem terheli az ízületeket és gerincproblémádra is gyógyír lehet. Mozgáskoordinációd is javítható vele. Szív és érrendszer erősítő.
És ami még jó hír: olcsó.

 

10 perces, teljes testet átformáló gyakorlatsort mutatunk a következő oldalon >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: