“Inkább reggelizz pizzát, mint müzlit!” / vallják a kutatók

Már. 19 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Egy táplálkozási szakember szerint a pizza sokkal egészségesebb reggeli, mint a gabonapelyhek.

Miről is van szó?

Elsőre furcsa kijelentésekkel állt elő egy dietetikus a The Daily Meal nevű brit gasztrolapnak. Chelsey Amer azt mondta, hogy a gabonapelyhek annyi cukrot tartalmaznak, hogy sokkal jobban járunk, ha pizzát reggelizünk.

 

“Meglepődnél, ha tudnád, hogy egy átlagos pizzaszeletben és egy bögre tejjel felöntött gabonapehelyben ugyanannyi kalória van” – nyilatkozta a The Daily Maelnek Chelsey.

“A különbség az, hogy a pizza sokkal nagyobb proteinlöketet jelent, ami egész délelőtt jóllakottan tart, míg a müzliről nem mondható el ugyanez.”

 

Azoknak, akiknek felcsillant a szeme, mert eddig a tv-reklámok nyomásának megfelelve gabonapelyhet és tejet reggelizett, ám most megtalálta a megfelelő pillanatot arra, hogy hétfőtől vasárnapig a pizzériák étlapját végigrendelve indítsa a reggeleket, van egy rossz hírünk is.

 

Chelsey Amer azt is próbálta hangsúlyozni, hogy a pizza korántsem a legegészségesebb reggeli.

Bár a pizza a cukorral teletömött gabonapelyhekhez képest sokkal kiegyensúlyozottabb táplálék, nem szabad elfelejteni, hogy több zsírt és sót is tartalmaz így alighanem a legjobb keresni valami egészen más reggelit.

 

Mi az ideális reggeli? A következő oldalon találod >>

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: