Jen Selter: edzésről, a célok eléréséről és a magabiztosságról

okt. 30 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A ma már 26 éves Jennifer vagyis Jen Selter, amerikai fitness modell, aki a közösségi oldalaknak köszönhetően több millió követőt szerzett. Hírnevét a kidolgozott hátsójának köszönheti, amit szinte minden fotóján előtérbe helyez. 2012-ben vált híressé, amikor is a fenekéről kezdett fotókat posztolni az Instagramon, ettől kezdve pedig ő, vagyis jobban mondva az ő feneke, több mint 6,8 millió követőre tett szert. Jen ezáltal nemzetközi sztár lett.

 

HOGYAN KEZDŐDÖTT EZ AZ EGÉSZ JENNEL?

Jen 2012-ben egy fitnessterem recepciósaként dolgozott és mindig csodálta azokat az embereket, akik minden körülmények között szorgalmasan visszajártak edzeni, esős és napos időben egyaránt. Állítja: “Láttam a testükön a változásokat, amely engem is befolyásolt és én is elkezdtem vágyakozni a változásra”. Szintén edzésbe kezdett és kb. egy év után feneke kigömbölyödött és kiformálódott. Ezért elhatározta, hogy az elért eredményeket megosztja az Instagramon. Egy pillanat alatt fáradozásai kezdtek gyümölcsöt hozni és a követők száma fokozatosan növekedett.

A média lelkesedett a kidolgozott feneke iránt, így Jen megjelent a The New York Post, New York Magazine, később pedig a Huffington Post, Elle, Vanity Fair, valamint a People magazinban. Idővel fokozatosan támogatókat és ajánlatokat szerzett olyan márkáktól, mint a Nike, valamint táplálékkiegészítő cégektől. Amikor rajongóinak száma elérte az 500-at döntést hozott és felmondott a munkahelyén. Mintha sejtette volna, hogy a “belfies” (selfie a hátsó részről) számos előnyt hozhat még neki. Végül saját hashtagja lett #seltering, pózolásának írásmódja, amely leginkább a fenékre irányul.

 

SEMMI SEM OLYAN RÓZSASZÍN, MINT AMILYENNEK TŰNIK

Természetesen, Jen Selternek megvannak a saját kritikusai, akik mindig azt állítják, hogy plasztikai műtéten esett át és implantátumai vannak, vagy nincsenek megelégedve teste többi részével. Elég, ha elolvasod az óriási mennyiségű hozzászólást néhány másodperccel azután, hogy posztol egy képet az Instagramon.

A Menshealth szerint Jen egy modern fenomén, amivel a közösségi oldalak és a média fitness szakértőt csinált belőle, annak alapján, hogy fittnek néz ki. Jennifernek azonban nincs meg a tudása ehhez és semmilyen bizonyítvánnyal nem rendelkezik. Ahogy saját maga állítja, nem is törekszik erre: ” a fitness tippeket személyes edzőktől és barátoktól szereztem, de szivesen végzem a dolgaimat saját magam szerint.”

A The New York Post – nak van egy fitness rovata, ún. “Kicking Butt”, amelyben tanácsokat, motivációt, fitness ötleteket ad. A Menshealth szerint gyakran idejüket múlt tanácsokat. Azért idejüket múlt, mivel tippeik és magyarázataik az egyes testben végbemenő folyamatokról már rég meg vannak cáfolva. Ha jól kigondoltak is és nem károsak az emberekre nézve, mégis mítoszokat terjeszt.

Így vagy úgy, Jen Selter sokaknak inspiráció a fitnesshez és saját állítása szerint életfeladata az emberek motiválása és inspirálása, nem pedig fitness szakértőnek lenni. Soha nem edzett klienseket a saját édesanyján kívül. Ezzel szintén több millió követőt szerzett egy héten belül. Ez nem csak egy irigylésre méltó kép volt Jen fenekéről, hanem a nála 26 évvel idősebb anyukájáról Jillről, akinek azonos teste van a lányáéval. Ezt pedig lánya kemény munkájának és személyi edzésének köszönheti.

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: