Jó bőrben télen is! Így legyél top formában a hidegebb időszakokban is!

feb. 21 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az őszi/téli/kora tavaszi időszakban a hideg nem kíméli bőrünket sem, ezért nem csak a nyári nap ellen ajánlott védeni, de télen is érdemes fokozott figyelmet fordítani bőrünk ápolására. Bár a hosszúnadrág és a pulcsi sok mindent eltakar, de egyszer eljön a tavasz, amikor bánni fogod, ha most nem teszel bőröd szépségének és épségének megőrzéséért! Mutatjuk is, mit tehetsz érte!

Ezekre figyelj, hogy top formában lehess a hidegebb időszakban is

1. Táplálkozás

Bizony, a helyes és tiszta táplálkozás nem csak az alakodra vagy az emésztőrendszeredre hat ki, hanem a bőröd szépségére is! A bőr szárazsága ellen az első lépést azzal teheted meg, ha vitamindús, ásványi anyagokban gazdag és változatos étrendet követsz! Ebben az időszakban fontos a fokozott vitaminbevitel, amit nehéz ilyenkor friss zöldséggel és gyümölccsel pótolni, ezért nem árt, ha szedünk valamilyen multivitamint vagy étrend-kiegészítőt.

 

2. Hidratálás

A legfontosabb, hogy belülről hidratáljunk kellő folyadékbevitellel. Bár a téli hidegben lehet kevésbé érzünk szomjúságot, mégis bőrünk feszessége érdekében érdemes nagyobb figyelmet fordítani erre. Nem muszáj kizárólag vizet inni, lehet a folyadékot egy finom meleg teával vagy levessel pótolni. A cukros üdítőket és gyümölcsleveket viszont érdemes kerülni. Hidratáló krémek használata kiemelt szerephez jut a téli hidegben, hiszen sokkal könnyebben kiszárad a bőrünk. Viszont a könnyű hidratáló krémet cseréljük egy kicsit zsírosabb krémre a biztos védelem érdekében.

 

3. Arcradír és pakolás

Az elhalt hámsejteket időnként el kell távolítani, hogy bőrünk megújulását elősegítsük. Ha nem szívesen használunk bolti kencét, otthoni bőrradírt is elő tudunk állítani csupán egy kis kávézacc és méz vagy olívaolaj összekeverésével. Nyugodtan használhatunk akár hetente többször is egy kis kényeztető arcpakolást, bár akinek zsírosodásra hajlamos a bőre, annak ajánlott körültekintően választania! Házi arcpakolás szintén készíthető méz, tojássárgája, olívaolaj, avokádó, banán felhasználásával.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: