VIGYÁZZ! Ezek a leghizlalóbb nyári ételek

Júl. 31 | 2. oldal - fitnesslife.hu

6. Kolbász és hot-dog

A strandolás és a meccsek sztárjai, de utazás idején is csábító lehet gyorsan letudni velük az utcán egy-egy étkezést. Itt azonban nemcsak a kalóriák száma vagy a zsírtartalom jelent problémát, hanem az is, hogy a feldolgozott hentesárukban általában rengeteg a só. Előfordulhat, hogy egyetlen virslivel letudod a napi ajánlott maximum sóbevitel negyedét, ami azért kritikus, mert a túlzott sófogyasztás rövid távon árt a folyadék és az elektrolit-háztartásodnak (nyáron különösen növelve ezzel a kiszáradás veszélyét), hosszú távon pedig károsítja a szívet és az érrendszert.

 

5. Fagylalt, jégkrém

A nyári ételmezőny legellentmondásosabb résztvevői ezek a hideg finomságok. Ezeket ugyanis nagyon egészségesen és nagyon egészségtelenül is el lehet készíteni. Jégkrémek esetén a legjobb, amit tehetsz, hogy figyelmesen elolvasod a címkét. Néhány fajtánál – például sorbet állag mellett – valószínű, hogy sokkal jobban jössz ki tápértéket tekintve, mint a csokidarabokkal díszített csokifagyinál. Olykor becsapós a dolog, hiszen a csökkentett szénhidráttartalomért előfordulhat, hogy több zsírral kell fizetned.

A jégkása is fogyókúrabarát választásnak tűnhet, de gondolj csak bele: cukorszirup és egy csomó adalékanyag is lehet benne. Az otthon készített hűtött desszertekkel soha nem lőhetsz mellé, mert pontosan tudod, mit rejtenek. Készíts tehát otthon finom hűsítőket – itt találsz néhány receptet!

 

4. Chips

Egy marék chipstől még senki sem növesztett úszógumit. A baj viszont ott szokott kezdődni, hogy az ember leül a tévé elé egy zacskóval és 10 percen belül eltűnik az egész. Egy ekkora adag sajtos nachos akár 700 kalóriát is rejthet 40 gramm zsírral. Mindig nézd meg a címkét, hogy az értékekkel legalább tisztában legyél! A pattogatott kukorica egy fokkal kedvezőbb választás a chipsnél, ám az sem abban a vödrös mennyiségben, ahogy a moziban lehet kapni.

Sokkal jobban jársz, ha almát vagy zöldségdarabkákat majszolsz joghurtos öntettel a kedvenc filmed vagy sorozatod közben.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: