8 magnéziumforrás TÚLSÚLY és feszültség ellen

nov. 07 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

4. Avocado

Az avocado egy igazi szívvédő étel és szuper magnéziumforrás is. Egy avocado a napi ajánlott magnézium bevitel 15%-át fedezi. Zsírtartalma miatt azonban a szénhidrát típusok mindenképp figyeljenek rá oda!

 

3. Magnéziumtartalmú ásványvizek

A magnéziumot a leghatékonyabban folyadékból képes felvenni az emberi szervezet, így a magnéziumot tartalmazó ásványvizek mindenképp hasznosak. Súlyosabb hiány esetén egyszer-egyszer nyugodtan ihatsz magnéziumos pezsgőtablettát is!

 

 

2. Olajos magvak

A nassolnivalók közül az olajos magvak bővelkednek magnéziumban leginkább, napi fél marék ezekből – természetesen sótlan és pirítatlan vagy szárazon pirított változatban – rendkívül hasznos a szervezetnek. Mivel azonban nem a karcsúsító élelmiszerek táborát erősítik, ennél többet ne nagyon fogyassz belőlük.

 

1. Halak

A tengeri halak, például a hering, a tonhal, a makréla vagy a lazac magas Omega3 és D-vitamintartalmuk mellett magnéziumforrásként is kiválók!

 

Akár a fogyás a célod, akár az egészségmegőrzés, nem mindegy, hogy miből és mennyit viszel be. Fontos tudnod, hogy ezek közül az ételek közül nem biztos, hogy mindegyik ideális a számodra nagyobb mértékben. 
Ha pontosat szeretnél tudni, hogy miből és mennyit ehetsz a szervezeted optimális működése érdekében, azt egyéni mérés útján tudhatod meg. Ebből kiderül az anyagcseretípusod, a hormondominanciád és ezeknek megfelelően a kedvező és kedvezőtlen élelmiszerek listája, illetve a számodra optimális tápanyagarány is.

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: