Napjainkban átlagosan több, mint 1kg cukrot fogyasztunk el hetente, ami naponta 142grammot jelent. Ez meglepő tény lehet, viszont sokszor bele sem gondolunk, hogy mennyi élelmiszerben, italban ott rejtőzik a cukor.
De miért kell kerülni a cukrot?
Szakemberek szerint számos egészségügyi probléma írható a túlzott cukorfogyasztás számlájára. Ezek közé tartozik pl. a magas vérnyomás kialakulása, a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulása, valamint a már magától értetődő világméretű elhízás-járvány is, hiszen a cukros ételek és italok felnőttek és gyerekek körében egyaránt a túlsúly kialakulásához vezet. A túlsúly pedig további nem kívánt betegségek melegágya lehet!
Miért veszélyes a cukor?
Nagyon egyszerűen azért, mert függőséget okoz! Persze lehet, hogy csak mosolyogva legyintünk erre a tényre, pedig nem annyira vicces! A cukor ugyanis nem tápanyag! Nincs egy biokémiai folyamat sem a szervezetünkben, amelyhez cukor felhasználására lenne szükség! Így tehát lényegében a cukor teljesen felesleges testünk működése szempontjából!
Mennyi cukor van ételeinkben? LAPOZZ és megtudod >
A cikk a következő oldalon folytatódik: