Egy friss kutatásból kiderül, mi történik valójában, ha nem reggelizel!

okt. 16 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Te hogy állsz ezzel a kérdéssel? Mindig szoktál reggelizni ébredés után vagy inkább kihagyod? Vagy esetleg útközben eszel valamit a pékségből? Sebaj, majd a munkahelyen bedobsz egy szendvicset… de általában az irodába érkezve azonnal e-mailek hada és kérdések sora vár és nincs megállás 11-ig? Ismerős a helyzet?

Biztosan nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése: beindítja az anyagcserét, feltölt energiával és amit reggel eszel, amiatt annyira nem is kell aggódnod, mint mondjuk a vacsora miatt, mert a nap folyamán felhasználja a szervezeted. Sokan azonban nem tudnak reggel enni vagy egyszerűen nem akarnak erre időt “pazarolni” – nemrég viszont egy új kutatás bebizonyította, hogy ezt tényleg nagyon rosszul teszik!

 

Egy friss kutatásból kiderül, mi történik valójában, ha nem reggelizel!

A Journal of the American College of Cardiology című szaklapban közölt tanulmányból egyértelműen az derül ki, hogy a nem reggelizés és a korai érelmeszesedés között bizony van összefüggés.

“Akik többnyire kihagyják a reggelit, azok egyébként is egészségtelen életmódot folytatnak”
árulta el az egyik szerző, a Mount Sinai Kórház vezetője.

 

A tanulmányt madridi kutatók készítették kifejezetten olyan emberekkel, akiknek sem szív- és érrendszeri, sem vesebetegségük nem volt.
Az embereket 3 csoportra osztották: az elsőbe azok kerültek, akik a napi energiabevitelük kevesebb mint öt százalékát fogyasztották reggel, ők lettek a nem reggelizők. A másodikba azok kerültek, akik egészen keveset azért szoktak enni, a harmadik csoport tagjai pedig azok lettek, akik tényleg mindig bőségesen belaknak a nap elején.

 

Lapozz és nézd meg, milyen érdekes dolog derült ki a kutatásból!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: