Miért érdemes személyi edzővel edzeni?

ápr. 25 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Miért érdemes személyi edzővel edzeni? Miért vegyük igénybe segítségét? Merül fel a kérdés jogosan sokakban, leginkább azokban, akik még nem dolgoztak együtt szakértő edzővel. Lássuk, hogy miért éri meg a kondibérlet árán felül befektetnünk és edző segítségét kérnünk.

 

Sok kliensemtől, barátomtól hallottam már hasonló mondatokat:

-3 hete edzettem már, de ez nagyon unalmas….
-Csinálom én, de nem változok…
-Nem fogyok, pedig este 6 után már nem eszek!
-Mindig fáj valamim, ezért nem tudok rendesen edzeni.
-Kitartásom hetekben mérhető, egyedül nem megy.

 

Személyi edző ezért kell!

Hogy változz, legyen eredmény! Hogy ne sérülj meg a gyakorlatok végrehajtása során, így ne kelljen kényszerpihenőt tartanod. Hogy motiváljon és ne add fel pár hét munka után. Hogy iránymutatást adjon mikor, mit és mennyit egyél a célod elérésnek érdekében. Ha igazán fontos neked az egészséged, és az edzést is komolyan veszed, a lehető legjobb döntés, amit meghozhatsz az, ha felkeresel egy személyi edzőt.

 

Gyakorlatok helyes kivitelezése

Talán a legfontosabb pont, hogy személyi edző átadja kliensének saját tudását és megtanítsa a gyakorlatok helyes kivitelezését, azok hatását. Ennek köszönhetően csökken a sérülések veszélye és az elvégzett munka eredménye is látványosabb lesz.

Reális célkitűzés

Sokan csak úgy csinálják, amit csinálnak, hogy nincs előttük vizualizált cél, amiért dolgoznak – nem képzelik el magukat valóságosan olyannak, mint amilyenek lenni szeretnének. Az edző segít kitűzni motiváló, reális és elérhető célokat. Konkrét célokat sokkal valószínűbb, hogy sikerül elérned, minthogyha csak céltalanul edzegetsz a teremben, pláne egy tréner segítségével!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: