Úszógumi gyilkos praktikák a gyönyörű alakért

Sze. 03 | 3. oldal - fitnesslife.hu

Aludd ki magad!

Lusták álma a feltételezés, miszerint fekve is lehet fogyni. Ez viszont nem vicc! Aki ugyanis a természetes alvásigényének megfelelő mennyiségű éjszakai pihenésre tesz szert, annak jobban működik az anyagcseréje, jobb a hormonális egyensúlya, ráadásul a nap során kevesebb kalóriát is visz be.

Vigyázat: az ideális alvásmennyiség viszonylag széles keretek között változhat: valakinek alig 6 óra is elég, míg másnak több mint 8 is kevés. A lényeg, hogy te tudd, mennyi szundikálásra van szükséged, és annak megfelelően szervezd az életedet!

 

Ne álmodj zsírleszívásról!

Elterjedt tévhit, hogy a zsírleszívás a túlsúly leadásának fogyókúra nélküli alternatívája. Valójában viszont olyan testkontúr javító műtétről van szó, amit kifejezetten azoknak ajánlanak, akik már elérték a kívánt súlyt, ám szeretnének megszabadulni még valamennyi makacs helyi zsírszaporulattól.

A leszívott zsír általában csak 0,5-2,5 kg-ot tesz ki, ráadásul az életmódváltást vele sem lehet megúszni: ha ugyanis a páciens ugyanolyan egészségtelenül táplálkozik és mozgáshiányosan él utána, akkor akár kontúrdeformitás vagy más esztétikai probléma is kialakulhat. A hízásról nem is beszélve, hiszen zsírsejtek attól még ugyanúgy jelen lesznek a szervezetben.

A plasztikai műtétet majd akkor vedd fontolóra, ha a túlsúly leadását követően úgy érzed, hogy étrenddel és sporttal már nem tudsz tovább alakítani a testeden, holott a külső-belső harmónia megéléséhez fontos lenne.

 

Őrizd meg a nyugalmadat!

Ha stresszelsz, akkor megnő a szervezetedben a kortizol nevű hormon szintje, ami fokozott cukor- és zsírbevitelre ösztönöz. Ennek evolúciós oka van: vészhelyzet esetén a tested tartalékolni akar. A stressz ráadásul rontja az alvás minőségét, csökkenti a sportolási hajlandóságot, sőt még alkoholfogyasztásra is ösztönözhet, ez a trió pedig igazán kedvez a pocaknövesztésnek.

Szóval lazíts, pihenj, relaxálj, meditálj és érezd jól magad! Nemcsak a hasad miatt.

https://www.fitness.hu/

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: