A vágyott alak kulcsa: a magnézium

máj. 10 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Problémás számodra a fogyás? A „diéta” szót hallani sem akarod, mert minden módszer hatástalan? Ismered a jojó effektust? Ha fogyni szeretnél, a magnézium lehet a megoldás, hiszen a magnéziumhiány megakadályozza a fogyást. Optimalizáld tehát magnéziumszintedet és érd el azt az alakot, amire mindig is vágytál!

 

3. A magnézium gátolja a zsírbontást

A magnézium és a B-komplex vitaminjai szorosan együttműködnek, hogy a fehérjék, zsírok és szénhidrátok emésztését, felszívódását és hasznosítását szabályozzák. Speciális enzimeket aktiválnak, ezért ha hiányzik a magnézium vagy egyszerűen túl kevés áll a szervezeted rendelkezésére, az a táplálék hiányos feldolgozásához vezet. Ennek eredményeként különböző panaszok léphetnek fel. Ide tartozik elsősorban a vércukor-ingadozás, amely előbb vagy utóbb túlsúlyhoz vezethet. A tartósan megemelkedett vércukorszint ezen kívül szöveti károsodásokat okozhat az idegekben és az erekben is. Nő a szívbetegségek rizikója. A szövetek helyreállításához szintén magnéziumra van szükség.

 

2. A magnéziumhiány hizlal

Mit értünk ez alatt? Ha a szervezetből hiányoznak az ásványi anyagok, amelyek a manapság előnyben részesített iparilag feldolgozott élelmiszerekben már nincsenek jelen, akkor gyakran léphetnek fel szabályos evési rohamok. Ezek gyakran csak az ásványi anyagok, pl. a magnézium iránti igényt fejezik ki. Tehát egyre több feldolgozott élelmiszert és üres kalóriát eszel, melyek növelik súlyodat, de a tápanyagok iránti szükségletedet nem elégítik ki. Ez azonban csak a kezdet. A magnéziumhiánynak sokkal nagyobb horderejű következményei vannak – nemcsak a testsúlyra, hanem az egész anyagcserére

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: