Diéta & Fogyás

Így válts életmódot 1. rész – 10 kg fogyás koplalás nélkül

Minden év elején nagyon sokan belekezdenek a fogyókúrába, a diétába több, kevesebb sikerrel. Keresik a legjobb módszert, követik a divatdiétákat, megveszik a csodát ígérő termékeket, befektetnek egy segédeszközre. Viszont, nagyon kevesen kezdik el az életmódváltást. Vajon, helyes ha valaki fogyókúrázik? Esetleg koplal? Lássuk!

 

Szeretnél 10 kilót fogyni, így mi az ami először az eszedbe jut? “Koplalás!” Ha nem eszek, akkor fogyni fogok, ez ilyen egyszerű. Nem kell ehhez szakember. Ez egy nagyon rossz döntés! Becsületesen betartod a koplalást, néha-néha mozogsz is valamit, mert valahol azt hallottad/olvastad, hogy mozogni is kell. Eltelt 1-2 hónap, sikerült leadni 10 kilót, de nem érzed jól magad, hiánybetegség alakult ki, az izmaidnak annyi, feszült, gyenge vagy, és rájöttél, hogy ez nem jó opció. Nem tudod tovább tartani, mert totál kikészültél. Tudnod kell, hogy a koplalás őrültség, és nagyon egészségtelen, veszélybe is kerülhet az életed. NE TEDD!

 

FOGYÓKÚRA

A fogyókúra jelentése = időszakos, különleges étrend.

Felütöd a netet, és elkezded keresni a tuti módszert a 10 kiló leadásához. Győzelem, megtaláltad! Tisztességesen betartod, néha-néha mozogsz valamit. Nagyon boldog vagy, mert végre elérted a célod, teljesítve van a fogyókúra, így megengedsz magadnak egy kis nasit. Megérdemled, keményen dolgoztál. Újabb nasi, újabb jutalom, majd észre se veszed, és ugyanott vagy, mint a fogyókúrád előtt. Nem sok értelme volt, de legalább megpróbáltad.

 

DIÉTA

A diéta jelentése = céltudatosan szabályozott étrend.

A diéta azt jelenti, hogy kevesebbet eszünk, vagy átalakítjuk az étkezési szokásainkat, melynél nem feltétlenül a fogyás a cél. A diéta oka lehet egy betegség utáni lábadozás, egy betegség megelőzése…stb. így nem összekeverendő a fogyókúrával.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: