Edzés

A SIKERES otthoni edzés 4 feltétele, amit be kell tarts

Veled is megtörtént már, hogy elkezdtél otthon edzeni, de egy idő után be is fejezted, mert “ennek semmi értelme.” A mozogni vágyó emberek többsége képtelen otthon edzeni. Tudnod kell, hogy a sikeres otthoni edzésnek feltételei vannak. Ha valamelyik feltételt nem tartjuk be, akkor sajnos nem lesz eredményes az otthoni edzés, és legtöbbször ez az oka annak, hogy feladják az emberek az otthoni edzést.

 

Kinek ajánlott az otthon edzés?

Vannak kezdő, illetve haladó, férfi vagy női edzéstervek, sőt! vannak otthoni edzéstervek az egész családnak, időseknek, gyerekeknek, vagy akár sportolóknak is. Egy felmérés szerint a leggyakrabban végzett otthoni aktivitások a zsírégetés, a jóga, és a testépítés.

Az otthoni edzés feltételei:

– A választott edzés betartása azonos időpontban

Reggelizés közben boldogan gondoltál arra, hogyha hazaérsz a munkából délután, egy nagyon jót fogsz edzeni, tök szuper lesz, mert tegnap előtt reggel is olyan jó volt. Délutánra, munka után már túlságosan fáradt voltál ahhoz, hogy belekezdj az edzésbe, így azt el is halasztottad.

Megoldás: A hatékonyság érdekében szigorúan minden nap ugyanakkor kell edzened, mert sajnos könnyen változhat a program. Szigorúan vésd be a napi rendedbe, és azon ne változtass!

 

– Teljes odafigyelés, összpontosítás

Meló után hazaérve, kicsit megpihenve, úgy döntesz, hogy egy kicsit mozogsz a kedvenc edződ videójára. Elkezded, majd csörög a telefonod, amit persze azonnal fel is veszel, mert “hátha fontos…” Megbeszéled a dolgokat két guggolás közben, amit csak néztél, de nem csináltál. Majd azon kapod magad, hogy tökre elment a kedved az egésztől, így lőttek a mai edzésnek.

Megoldás: Otthoni edzés közben ugyanúgy nem szabad telefonozni, ajtót nyitni és egyebek. Szigorúan tartani kell az előírt edzéstervet, a gyakorlatokat, az intenzitást és minden zavaró tényezőt ki kell zárni. Ez is legyen az “énidőm”.

– A megfelelő hozzáértés

Kezdőként minden információ szerzés nélkül, vagy valamennyi információval belevágsz az otthoni edzésbe, mert Te nagyon szeretnél valamit mozogni, formásodni, csinosodni. Telnek múlnak a napok, a hetek, és nem történik semmi, nincs fejlődés, változás csak annyi, hogy baromira fáj a térded a sok guggolástól.

Megoldás: Az otthon végezhető gyakorlatok szabályos elvégzéséhez is fontos a megfelelő elméleti háttértudás. Otthon is le lehet sérülni, így mindenképp kérj segítséget edzőtől, nézz videókat, olvass könyveket, vagy használj telefonos alkalmazást.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: