Táplálkozás

3 mód, hogy abbahagyd az érzelmi evést!

BTHAYF Doughnut in Danger

Mi, itt a FitnessLife-nál igyekszünk minél több segítséget adni Nektek, hogy megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb edzésmódszert, étrendet, arany középutat az egészséges táplálkozásban, az edzésben, a mindennapokban, profi tanácsadók segítségével. Most is egy olyan témát hoztunk, ami szinte mindenkit érint; ez pedig az érzelmi evés. Ez legtöbbször a kezdő életmódváltókkal esik meg, mert aki már régebb óta él egészségesen, jobban tudja kezelni ezeket az érzelmi reakciókat és nem evésbe fojtja a bánatát, hanem például elmegy, kifutja magából a dühét vagy arra használja az edzést, hogy kikapcsoljon egy kicsit és relaxáljon. Minél inkább túlzásokba esel és megfosztod magad mindentől, amik eddig a mindennapjaid részét képezték, annál nagyobb az esélye, hogy túleszed magad egyik alkalommal. Az egészséges életmód nem arról szól, hogy minden jót mellőzni kell az életünkből, hanem arról, hogy tudatosan kell elkezdened táplálkozni és az egészségtelen hozzávalókat mind egészségesre kicserélni. Valamint a testmozgást rendszeressé kell tenned az életedben. Ez az alapja, hogy elkerüld az érzelmi evést. Ha viszont ez nehezen megy, mutatunk 3 módot, amivel sikerülhet.

1. Stresszes vagy, túlhajtod magad

Mikor a tennivalóid listája kilométer hosszúságú és úgy érzed, hogy soha sem lesz vége, soha nem pihenhetsz, mert állandóan csinálnod kell valamit és csak te oldhatsz meg mindent, egy idő után teljesen kiborulsz. Már a pihenés fogalmát sem ismered, mert nincs megállásod sem munkában, sem utána. Ilyenkor ugyebár az étkezésre sem figyelsz, csak bekapsz néha 1-1 falatot, betolsz 1-1 csokit és mikor este van egy fél órád, nyílik a hűtő és bepótolod a napi evéseket, mert azt gondolod, hogy ha egész nap úgyse ettél szinte semmit, este be lehet pótolni…

A MEGOLDÁS:

Pótlásra sajnos ez a legrosszabb mód. Állj meg napközben, vegyél egy nagy levegőt és szánj magadra egy 10-20 percet, hogy nyugodtan megreggelizz, megebédelj – ülj ki a jó időbe és fogyaszd el nyugodtan a ételeidet. Így este sem fogod kirámolni a hűtőt és nem nyúlsz elkeseredésedben a csokik és cukrok után a nap folyamán és este sem.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: