Táplálkozás

Étkezéssel a felfázás ellen! Erre figyelj, hogy megelőzd a hólyaghurutot!

Woman using hot water bottle for her stomach pain

A felfázás legalább egyszer élete során elér minden nőt, ám sok férfi is megküzd vele. Én sajnos elég sűrűn szenvedtem miatta, de szerencsére már egy ideje tünetmentes vagyok. Kevesen tudják róla, hogy egyáltalán nem az öltözettel vagy az időjárással áll összefüggésben, (maximum néha) hanem fertőzés okozza. Az öltözet vagy időjárásból fakadó felfázás maximum legyengítik az immunrendszert, amely így könnyebben támadhatóvá válik. Az étkezés befolyásolhatja a felfázás kialakulását, segíthet annak megelőzésében és gyógyításában is. Megmondjuk, mikre figyel oda, hogy hosszú időre elfelejthesd ezt a kellemetlen betegséget.

Előzzük meg a bajt!

Az immunrendszer erősítése elengedhetetlen, hogy elkerüld a felfázást. A baktériumok elszaporodását kell alapvetően megakadályozni ilyenkor, ez pedig a legkönnyebben pre- és probiotikumok fogyasztásával lehetséges. Ilyenkor elsőre mindenkinek az élőflórás joghurtok, kefirek ugranak be, de akkor sem kell aggódnod, ha nem fogyasztasz tejterméket: minden erjesztett élelmiszer remek forrás, például a savanyú káposzta, de a hagymafélék, az articsóka vagy a csicsóka fogyasztása is kifejezetten hasznos lehet.
Ha étrend kiegészítő gyógynövényeket is segítenéd ezt a folyamatot, javasoljuk az echinaceat, más néven kasvirágot és az aloe verát.

 

Felfázás megelőzése és kezelése

Mind megelőzésre, mind a már kialakult betegség kezelésére nagyon jó megoldás a tőzegáfonya (kapszula és gyógytea formájában egyaránt). Rendszeres fogyasztásával sokat tehetsz a kiválasztó szervek egészségéért, ugyanis meggátolja a baktériumoknak a húgyutak falához tapadását. Az étkezésedbe érdemes beiktatnod szárított formában vagy teaként, de étrend kiegészítő kapszula formájában is szedheted. Utóbbi megoldás kúraszerűen és állandó jelleggel is ajánlott, ha kimondottan hajlamos vagy a húgyúti fertőzésekre, felfázásra. Ami nekem személy szerint bevált, az a cickafarkfű és medveszőlőlevél tea keveréke – felfázás esetén ez néhány órán belül megoldást jelent, valamint megelőzésképp is tökéletes.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: