A diétában talán az egyik legnagyobb kihívás a kreativitás. Tehát, annak a problémája, hogy mit is főzzek vagy egyek a hétköznapokban úgy, hogy azért élvezni is tudjam de ne ártsak a diétámnak… Ezért igyekszünk minél több ötlettel szolgálni nektek!
Csirkesaláta recept
Hozzávalók:
2 csirkemell, 3 evőkanál marinált paradicsompaprika, 25 dkg kicsi, kemény paradicsom (legjobb az úgynevezett lucullus paradicsom), 2 fej saláta, 4 tojás, 20 dkg juhtúró, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl tejföl, ízlés szerint 2-3 evőkanál olajos paprikalé, só, cukor. 1 mokkáskanál őrölt fehér bors.
Elkészítés:
A megmosott, letörölgetett, lebőrözött csirkemellet annyi forrásban levő sós vízbe tedd fel, amennyi szűken ellepi. Főzd puhára, majd szűrd le, csontozd ki és vágd fel kisebb csíkokra a húst. A levétől leszűrt marinált paradicsompaprikát ugyancsak metéltre, a megmosott és letörölgetett paradicsomokat pedig kis kockákra vágd fel. A zöldhagymát tisztítás után vékonyra karikázd (zöldjével együtt) és sózd meg. A tejfölt és a juhtúrót keverd ki simára, ízesítsd a paprika-lével, a cukorral, a sóval, az őrölt fehér borssal. Tedd hideg helyre. A tojásokat közben főzd meg, és meghámozva nyolcadokba vágd fel. Salátástálba tedd bele az összes hozzávalót, locsold rá a hideg mártást és tedd vissza a hűtőszekrénybe 1-2 órára. Közvetlenül tálalás előtt keverd hozzá a megmosott, leszárított és kézzel kis darabkákra tépett salátát. Azonnal kínáld, nehogy a fejes saláta összeessen.
Diétás burgonyasaláta
Hozzávalók:
75 dkg újburgonya, 1 csokor friss kapor, 4 dl kefir, 5 dkg juhtúró, kevés cukor (vagy mesterséges édesítőszer), ízlés szerint só.
Elkészítés:
Az újburgonyát gondosan mosd meg, majd héjastól enyhén sós vízben főzd meg. Még melegen megtisztítom, és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe keverd bele a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint ízesítsd sóval és cukorral. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűlt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érleld, hogy az ízei jól összeérjenek.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.
A cikk a következő oldalon folytatódik: