Wellness

Te hogyan szárítod a hajad? Hoztunk 4 kevesek által ismert trükköt a fényesebb tincsekért

Íme néhány praktika mellyel csillogóbbak lesznek a fürtjeid, mint valaha.

A szárítás, festés és a formázás elképesztő módon képesek roncsolni a hajszálakat. Így azok láthatóan fakóbbakká válhatnak. Ahhoz, hogy ragyogásukat megtartsuk vagy visszahozzuk, nem elég csak balzsamokat és pakolásokat alkalmazni, hanem ezeket a trükköket is érdemes.

Tudtad, hogy mosás és fésülés közben is rengeteget tehetsz azért, hogy a tincseid még szebbek és fényesebbek legyenek? A következő módszereket tapasztalataim szerint elég kevesen ismerik, pedig ha elkezded alkalmazni rövid időn belül olyan ragyogó lesz a hajad, mint még soha.

A hajszárító levegőjének hőmérséklete

Ha fontos számodra a hajad minősége semmiképp sem szabad sokáig a legforróbb beállításon szárítanod de a csillogó fürtök elérése érdekében legjobb, ha hideg levegővel zárod a folyamatot. Ez segít lezárni a kutikulát, egyenletesebbé tenni a hajszálak felszínét, így erősíteni a ragyogásukat és a fényvisszaverő képességüket.

Szintén fontos, hogy ne feledkezz meg a fúvóka szakszerű használatáról: ez segít abban, hogy rendezettebbek, fényesebbek legyenek a szálak, és kevésbé roncsolódjanak. Steven Picciano mesterfodrász azt is javasolja, hogy szárítás közben szétnyitott ujjaiddal fésüld és egyengesd a loboncodat, hogy kevesebb károsodás érje a tincseket.

Felejtsd el a törölközőt

Igen tudjuk, hogy a hajszárítóval vigyázni kell, de a törölközővel való szárítás sem tesz jót a hajnak… Sőt. Ha át dörzsölöd vele a hajad könnyedén töredezetté és seprűssé válhat, valamint elektromos töltéssel is felruházza… De az sem előnyös ha felcsavarod és sokáig hagyod nedvesen. A mesterfodrászok szerint a durva anyagú törölközők helyett érdemes puha pamut pólóval gyengéden felitatni a nedvességet. Betekerni pedig maximum 10 percre édemes.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: