Edzés

Ősszel nehezebben megy az edzés? Segítünk, hogy lendületben maradj!

A hűvös idő beköszöntével egyre kevesebben merészkednek ki futni vagy biciklizni, a legtöbben inkább a szoba melegét választják. Pedig a rendszeres mozgásra ilyenkor különösen nagy szükség van fittségünk és jó közérzetünk megőrzéséhez, arról nem is beszélve, hogy a betegségekkel szemben is sokkal ellenállóbb lesz a szervezetünk! Érthető, ha te sem lelkesedsz ilyenkor a kültéri sportolásért, de néhány apró motivációs eszköz segítségével könnyen visszaszerezheted a nyári lendületed!

Úgy tűnik, az idei évre búcsút mondhatunk a jó időnek. Egyre gyakrabban csökken 10 fok alá a hőmérséklet, így nem csoda, hogy a lakásban kialakított meleg kuckó sokkal hívogatóbb, mint az ilyenkor már hűvös és ködös park, ahol futni szoktál. Pedig fontos megőrizni a nyári aktív időszak lendületét, mert egy több hónapos kihagyás rosszabb közérzetben és plusz kilókban mutatkozhat meg!

 

Az ilyenkor szokásos alapfogásokon túl – mint a melegebb öltözet vagy a kiadós bemelegítés – néhány motivációs eszköz is segíthet, hogy mozgásban maradj.  Érdemes például napi vagy legalább heti rutinná tenni a sportolást, és ha van rá lehetőség, csapatban edzeni, hiszen a lelkesedés ragadós. Egy másik lehetőség, ha a nappalit edzőteremmé alakítod, és a négy fal között végzed el kedvenc gyakorlataidat. Ilyenkor fontos, hogy beilleszd a napirendedbe a mozgást, különben idővel alább marad a lelkesedés.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: