Táplálkozás

A Spirulina, avagy hogyan fogyj a természet erejével! Ilyen egyszerű lenne?

A Spirulina, avagy hogyan fogyj a természet erejével! Ilyen egyszerű lenne?

A drasztikus fogyókúrák sosem nem tesznek jót, a tavasz közeledtével pedig kifejezetten káros a sok légből kapott fogyókúrás recept, a különböző méregtelenítő csodaszerek, kapszulák és a gasztro-fejetlenség, amit páran próbálnak.

Nem is gondolnánk, mennyi természetes módszer van az optimális súly és koleszterinszint eléréséhez.

A spirulina alga egy -a NASA által is használt- zöld por formájában nem csak kiváló súlycsökkentő tulajdonságáról híres, még a vércukrot is szabályozza! Csökkenti a koleszterinszintet és segíti az emésztést.

Ezt a mikroorganizmust kék moszatnak is nevezik, talán így ismertebb a hétköznapi emberek körében. Ha nem, akkor most megismertetjük Veletek!

Fogyasztásuk nagyon egészséges és számtalan kísérlet után kijelenthető, az egyik legértékesebb természetes esszencia, amit csodás kis bolygónk tartogat magában.

Napjainkban van egy trendi kifejezés, a „Super Food”, melynek repertoárjába a cikkünkben szereplő kis moszatcsoport is méltán beletartozik, hiszen tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel is. Ha valami szuper, akkor ez az!

De, hogy mik is ezek a tápanyagok?

Egyetlen teáskanálnyi szárított algaporban 4 gramm fehérje, emellett rengeteg B1-, B2-, B3-vitamin, vas és réz van, és mindössze 20 kalóriát tartalmaz. 

Ha ezeket a tápanyagokat és vitaminokat pusztán az étkezéssel szeretnénk a szervezetünkbe juttatni, bizony fel kell kötnünk a gatyánkat, mert olyan pontosan beállított, rostokban gazdag étrendet kéne betartanunk, amit finoman szólva is nehéz megugrani a hétköznapok hőseinek. Az is nehezíti a dolgunkat, hogy a mostani élelmiszerek bizony nem bővelkednek ezekben az összetevőkben, sőt, számtalan káros vegyületet is tartalmaznak.

Summa-summarum: ez a kis zöld por kiváló étrendkiegészítő lehet, melyből naponta mindössze 1-3 gramm fogyasztása is bőven fedezi a fent említett vitaminok és tápanyagok szükségletét.

A spirulina az egyik legesszenciálisabb étel a bolygón, ha grammarányosan vizsgáljuk összetételét.

A klorofiltól zöld, Omega-3 zsírsavban gazdag és remek méregtelenítő, számtalan egyéb jó tulajdonsága mellett. Ez utóbbi szintén nagyon fontos, mert az „ember fia” naponta tömi magába a méreganyagot, szinte már az alapvető élelmiszerekkel.

A méregtelenítés a hosszú élet egyik elengedhetetlen folyamata, hiszen minél jobban óvjuk szervezetünk, annál tovább áll majd a szolgálatunkban és biztosít boldog és kiegyensúlyozott életet.

A Spirulina és az optimális koleszterinszint kapcsolata.

Ő sem csodaszer! Nem olvasztja le rólad a zsírt, nem ajándékoz meg csoda alakkal és nem is óvja meg helyetted tested épségét, belső harmóniáját sem.

Ellenben nagyon kevés kalória bevitellel biztosítja számodra a rostokat, a fehérjéket és ha még nem soroltunk volna fel elég konstruktív tulajdonságot, még azt a fránya étvágyat is kiválóan csökkenti.

A keserűuborka mellett az az igazolt természetes jelenség, mely jelentősen csökkenti a vércukorszintet, így segíti a fogyást, a benne található GLA-nak köszönhetően.

Mindezt állatkísérletek nélkül, melynek kártékony hatásáról szintén ódákat tudnánk zengeni!

Az állatkísérletek felszámolása az egyik legfontosabb feladatunk, a környezetmegóvás mellett! Nem kérdés!

Több emberen is kipróbálták már a spirulina kúraszerű fogyasztását és meglepő eredményekre jutottak.

2 hónapig tesztelték hatását 25 cukorbeteg önkéntesen, akiknél ezen rövid idő alatt egzakt kijelenthetően csökkent a cukorbetegség mértéke.

Olyan mértékű életminőség javítás ez, amit mi, egészséges emberek szinte el sem tudunk képzelni.

A magas vércukorszint komoly rosszullétekkel jár, számtalan további betegséggel, elviselhetetlen közérzettel és sok esetben sajnos halálos végkimenetellel.

Ezért nagyon fontos, hogy nyitottak legyünk a természetes módszerekre, alkalmazzuk azt a hétköznapokban és ajánljuk fogyasztását.

A spirulinát nem csak a cukorszint kapcsán vizsgálták, hanem adatokat gyűjtöttek a koleszterinszintre gyakorolt jótékony hatásáról. A vizsgálati eredmények itt sem okoztak csalódást! Ugyanez az adagolás elég volt ahhoz, hogy az algapor csökkentse az egészségre káros LDL-koleszterint, és növelje a rá jótékony hatású HDL-koleszterin szintjét is.

Előbbi túlzott jelenlétének eredménye, hogy lerakódik az artériák falára, gátolva a véráramlást, mely egyenes út akár egy szívinfarktus, egy stroke, vagy bármely keringési betegség kialakulásához.

Utóbbi -társával ellentétben- eltávolítja a felesleget, ami a májba kerülve lebomlik. 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: