Receptek

Epres rosé vagy espresso granita kókuszkrémmel – Melyik lesz a kedvenced a kánikulában?

Ha eddig nem tudtad, mi az a granita, mindent elárulunk róla. Annyit elmondhatok, nagy kedvence lesz mindenkinek a nyáron, pláne ezekben a nagy kánikulákban. Kettő nagyon finom receptet hoztam, az egyik epres rosé granita, a másik pedig egy tökéletes kávéhelyettesítő espresso granita kókuszkrémmel. És mi a legjobb bennük? Hogy akár a diétádba is belefér, hisz nagyon alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek. Na de mi is az a granita?

 

Tudtad, hogy a ‘granita’ szó jelentése: ‘szemcsés’? A granita ugyanis egy szemcsés textúrájú, enyhén édesített, félig fagyasztott szorbetféle, amely egyszerű gyümölcsszirupból vagy kávéból készül. Kezdjük is az elsővel, ezt a gyümölcsös ízeket kedvelőknek ajánlom.

 

EPER & ROSÉ GRANITA

Ki ne szeretné az epret, nem igaz? És persze a rosét.. Tökéletes párosítás a nyárra. Ne félj egy kicsit több bort adni hozzá, mert különben nem fog megfagyni. Ha nincs epred, helyettesítheted barackkal vagy málnával, amivel szereted.

HOZZÁVALÓK

  • Nagyjából fél kiló hámozott eper vagy málna, és még egy kevés díszítéshez
  • 3/4 csésze száraz rosé
  • 3 evőkanál szemcsés cukor (lehetőleg nyírfacukor, eritrit, stevia, vagy amit kedvelsz édesítőként normál cukor helyett)
  • Egy csipet finomszemcsés tengeri só

 

ELKÉSZÍTÉS

Rakd bele az összes összetevőt egy turmixgépbe, majd turmixold össze jól. Öntsük bele a keveréket egy négyzet vagy téglalap alakú fémtálcába, fedjük le fóliával úgy, hogy a fólia érintse a keverék tetejét.

Rakd be a fémtálcát a fagyasztóba, és fagyaszd le legalább 12 órát, de legfeljebb egy napig kell fagyasztani.

Ahhoz, hogy elérjük a tökéletes állagot, egy villával szedjük fel a megfagyott keveréket. Felszolgálás előtt hűts be egy poharat, és rakj bele epret díszítésként.

A granita három nappal előbbre félretehető. Fedjük le szorosan a fóliával, tartsd fagyasztva. Adj a keveréknek egy gyors átkaparást a tálalás előtt. A recept 6 adagra van, 1 csészényi mennyiséggel számolva.

Tápérték:

Kalória: 73; Összes zsír: 0g; Telített zsír: 0g; Egyszeresen telítetlen zsír: 0g; Koleszterin: 0 mg; Nátrium: 3 mg; Szénhidrát: 13 g; Diétás rost: 2g; Cukor: 10 g; Fehérje: 1 g

 

A következő oldalon az édesszájúaknak kedvezek egy espresso granita recepttel 🙂

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: