Táplálkozás

Az első lépések az életmódváltás felé

Rengeteg információ kering a neten, melyek nem minden esetben állják meg a helyüket! Egy fogyni vágyó (tisztelet a kivételnek!), mikor eldönti, hogy ‘na most fogyni fogok..’ Az első lépése mindig az, hogy beírja a google-be, hogy ‘fogyás… tuti fogyókúra… a legjobb, leggyorsabb diéta…egy hét alatt 5 kiló fogyás…’ és társai. Erre a google minden információt kidob pl. ‘napi 1000 kalóriabevitel… napi 50g szénhidrátbevitel… este hat utáni nem evés… x.y.z. csodaszer, tea, bogyó…’ és társai. A legtöbb fogyni vágyó, ember, türelmetlen, és azonnali megoldást szeretne a ‘problémájára’. Így eldönti, hogy ‘holnaptól elkezdi a diétát… megrendeli a x.y.z. teát, és holnaptól minden áldott nap inni fogja…’ stb.
Ezeket felejtsük el!

 

Mit tegyünk, ha valóban egészségesen szeretnék fogyni?

Egy kezdő első lépése mindig az ELHATÁROZÁS!

Nem el kell dönteni, hogy ‘majd holnap…majd újévkor…majd szülinapon után…majd ha a gyerek felnő….majd ha más munkám lesz…’ A ‘majd’-ból soha semmi sem lesz! ELHATÁROZÁS! ‘Életmódot váltok!’ Amikor erre gondolunk, azonnal cselekedjünk. Ne várjunk semmire, ne halogassuk!

Felejtsük el a neten keringő csodaszereket, diétákat, fogyókúrákat és társait…

Ha biztosra akarunk menni, akkor keressünk fel egy szakembert, de olyan szakembert aki valóban érti is a dolgát! Nagyon sok szakember, és kezdő életmódváltó követi el azt a hibát, hogy azonnal a szálkásító étrenddel kezd. Az én véleményen, szakmai/személyes tapasztalatom/tanácsom az, hogy ne kezdjen egy kezdő életmódváltó egy ilyen szigorú étrenddel, mint a szálkásító étrend!

 

Mivel kezdjen egy kezdő életmódváltó?

Tanuljon meg tudatosan táplálkozni!

Magyarra lefordítva, az összes létező fehér lisztes, cukros terméket hagyja el, cserélje le egészségesre! Ezzel nagyon újdonságot nem írtam, mert ezt már nagyon sokan tudják. Jön egy kis nem szeretem része a dolognak…

Tedd rendbe a konyhád!
Alaposan nézd végig milyen termékeid vannak otthon. Pl. fehér liszt, fehér cukor, napraforgóolaj, sima tészta, rizs, fehér kenyér… stb. Igaz? Ezeket csomagold be, és ajándékozd el, vagy durvább esetben dobd ki a kukába, mert semmi szükséged rá! Folytasd a szelektálást! Az összes létező dugi csokid, kekszed, cukorkád ásd elő a szekrény mélyéről, és szabadulj meg tőlük! Nincs ilyen, hogy ‘ez jó lesz majd… ezt a barátnőmtől kaptam névnapomra….’ Határozott lendülettel vágd a kukába, vagy ajándékozd el. Két opció van számodra, ami közül választhatsz:
– kidobod a kukába
– elajándékozod

Olyan nincs, hogy megtartod! Tudom, hogy durva, de hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad.
Fűszerek között is érdemes szelektálnod, mert pl. az előre elkészített fűszerek nem jók, adalékokkal, tartósítószerekkel vannak tele, és nem fogod elhinni cukor is van benne. Nagyon sok termékben van rejtett cukor. Ha meg vagy a szelektálással, és valószínűleg üresek a polcaid, a szekrényed, nézzük a hűtőd.
Minden olyan terméket dobj ki, vagy ajándékozz el, amiben van cukor, és nem egészséges. Pl. majonéz, konzervek, öntetek és társai… a boltban kapható gyümölcs joghurtot is. Mert bizony abban is van cukor. Valószínűleg a hűtőd is üres lesz, vagy csak pár dolog fog benne maradni pl. zöldségek, sovány húsok, tojás, zsírszegény túró….
Ha megvagy ezekkel, jöhet a kedvenc időtöltésünk, a vásárlás.
Melyik nő utál vásárolni?
Egyik sem! 🙂

 

Miket vásárolj? Lapozz és jegyzetelj 🙂 >>>

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: