Diéta & Fogyás

Bomba alakra vágysz? Itt az idő, hogy LESZÁMOLJ a cukorral!

Jön a jóidő! Lassan kivillannak a lábacskák, a derekak, a karok és előkerülnek a szekrényből a lenge, tapadós vagy éppen áttetsző ruhák, szoknyácskák, rövidnadrágok…

De sajnos ezzel egyidőben eljön annak is az ideje, hogy a télen felszedett súlytöbblet is kikandikáljon a ruhák alól. Ilyenkor valahogy mindenki fél, kellemetlenül érzi magát és naphosszat a tükör előtt ácsorog, hogy elfogadja a tél változásait.

Az idő vészesen fogy, itt az ideje, hogy változtass! Mi most abban segítünk Neked, hogy rámutassunk, mi az első, amit annak érdekében tehetsz, hogy a változás útjára lépj!

Nem vagy elég csinos? Kevésbé érzed vonzónak magad? Enerváltnak? Úgy érzed, a legrosszabb formádban vagy? Akkor most jól figyelj!

Azt már biztosan tudod, hogy az elhízás oka leginkább a sport hiánya és a helytelen táplálkozás. A túlzott zsír és cukor fogyasztása és az indokolatlan henyélés, vitaminhiány…de nagyjából reggelig sorolhatnánk az okokat! Egy biztos! A cukor rendszeres bevitele nagyon sok kárt okoz, és bizony növeszti a testeden lévő úszógumit. Hogy mit kell tenned ahhoz, hogy ezt csökkentsd? Vagy legalább is a vágyat a cukor iránt?

Tavasszal ez is könnyebben megy, hiszen sok friss zöldség közül választhatsz, amik remek nasi és cukorpótló élelmiszerek, arról nem is beszélve, milyen jótékony hatásokkal bírnak.

Számtalan remek zöldség van, kezdjük rögtön a legmenőbbel.

A tavasz első hazai zöldségféléje a retek. Amellett, hogy magas a C-vitamin-, vas-, magnézium-, folsavtartalma, igazi csodaszer a tavaszi fáradtság ellen is. Vízhajtó, májtisztító és gyulladáscsökkentő hatása lenyűgöző.  Pont azért, mert hasznos a bélrendszernek, karbantartja az emésztést, így tökéletesen beillik a diétás étrendbe. Legjobb a salátákhoz keverni, de tojással és halakkal is jól harmonizál az íze. Sőt, a reteklé fogyasztását se mellőzd! Tisztítja a légutakat, segíti a könnyebb légzést, plusz a vitaminjainak köszönhetően a gyógyulás is felgyorsulhat.

A spenót! Popeye után szabadon!

Ha tápértékét egyetlen kalóriára vetítjük, a spenót minden más zöldséghez képest több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így nem véletlen, hogy ez a legegészségesebb salátanövény. Gyakorlatilag egész évben elérhető az üzletekben, bár a szezonja márciustól májusig tart, ekkor a legolcsóbb, a legfrissebb és a legfinomabb. Mini változata, a bébisaláta a töbség nagy kedvence. Zsenge, finom és bármilyen ételbe illesztheted.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: