Diéta & Fogyás

Egészséges bőr és könnyű fogyás? Méregtelenítés felsőfokon!

Nehéz napjainkban egészségesen táplálkozni! Megtelik a szervezetünk méreganyagokkal és a májunk látja mindennek kárát. Hiszen ő felel azért, hogy tisztítsa szervezetünket és eltávolítsa a nem kívánatos anyagokat a kiválasztás folyamatával.

A rossz táplálkozás miatt sokszor túlterhelt

Bizonyos vegyületeket tárol, termel és részt vesz az anyagcsere folyamatokban.

Fontos szerepe van továbbá a súlycsökkentésben és az optimális emésztésben is!

A sok tartósítószer és adalékanyag, amelyet a szervezetünkbe viszünk nem könnyítik meg a dolgát, ezért számtalan probléma alakulhat ki működése miatt, vagy éppen azért, mert alulműködik.

Legfontosabb szerepe a méregtelenítés, így támogatnunk kell, ha „ki akarjuk takarítani” szervezetünket.

Ha túlterheljük, olyan állapotokat generál, mint a fáradékonyság, a fejfájás vagy éppen az emésztési zavarok. Ezek általában akkor alakulnak ki, ha ez a meghatározó szerv tele van méreganyaggal és nem tudja úgy kipucolni a szervezetet, ahogyan azt elvárnák tőle.

Fontos, hogy olyan élelmiszereket vegyünk magunkhoz, melyek támogatják munkájában és az egészségünket szolgálják! Lássuk, mik ezek:

Májtisztító ételek, amelyek hatékonyabbá teszik a méregtelenítést.

A máj tehermentesítése kapcsán célszerű olyan élelmiszereket választani, amelyek nem nyomják meg túlságosan a gyomrot, vagyis nem lassítják le az emésztést.

Ennek köszönhetően a fogyókúra hatékonyabb lesz, a testünk könnyebb és az emésztésünk is sokat javul.

Az alábbi élelmiszerek támogatják, segítik a máj méregtelenítő munkáját: 

Fokhagyma

A fokhagyma segít méregteleníteni a szervezetet, az immunrendszert erősítve megvédi a fertőzésektől, és hatékony szinte bármely betegség vagy fertőzés kezelésében. Csökkenti a magas vérnyomást és koleszterinszintet és hatásos a kórokozók ellen.

Elfogyasztása után a véráramba kerül, majd szétterjed a különböző szervekbe. A kutatások kimutatták, hogy a benne lévő allicin és allil szulfid sikeresen eltávolítja a bélférgeket. A fokhagymával világszerte végzett mintegy 2000 kísérlet többsége igen magasra rangsorolja ezt a növényt

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: