Táplálkozás

Így lehet büntetlenül zabálni – ha épp diétázol

Amikor az ember elhatározza, hogy lead a súlyából, először a zabálást kell abbahagynia. Hiszen alap dolog, hogy azért hízunk el, mert többet eszünk, amennyit kellene. De enni jó, főleg, ha otthon jó kaják készülnek. Mi erre a megoldás? Csökkenteni kell a húsmennyiséget, kevesebb sajtot kell enni, kevesebb szénhidrátot kell bevinni. A fehér kenyér helyett jobban laktat és tovább tart a teljes kiőrlésű. Ha eddig két tányér tésztát, krumplit vagy rizst ettél a főételhez, akkor most egyél fél tányérral, s a gyomrodat töltsd meg a mellé megevett jégsalátával.

A mai étel azonban kiváló arra, hogy az ember jól bezabáljon belőle. Már előre elmondom, hogy isteni, s bármelyik húsevő vagy krumplifogyasztó szívesen meg fogja enni ezt is. Arra is már most figyelmeztetek mindenkit, hogy ebből a kajából nem kell degeszre enni magunkat. A gyomorban ugyanis tovább duzzad, így nagyon komolyan feszítheti a hasat.

De meg is mutatom a végeredményt, mielőtt tovább olvasnál:

De mi az a gersli?

A gersli az árpagyöngy másik neve, ahol az árpaszemeket hántolják, és méretre válogatják. Az árpa nagyon egészséges, s emiatt az egész világon sok helyen fogyasztják is. Kivéve Magyarországon, ahol a töltött káposztán kívül nem sok helyen használják.

Pedig az árpa szupergabona. Magas rosttartalma segít, hogy elkerüljenek minket az emésztőrendszeri daganatos és más betegségek. A rost segít a székrekedésben, így nem gyógyszerezni kell magunkat, hanem rostgazdagon étkezni.

A gabonák között az árpában van a legtöbb vitamin, s erősíti az immunrendszert. Még számos előnye van, az ide beillesztett YouTube videó alatt részletesen leírtam. Most beszéljünk a hozzá elkészült csirkemellről is.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: