Táplálkozás

Dr. Chutkan: 6 tipp nőknek a pocak méretének csökkentésére

Dr Robynne Chutkan gasztroenterológus valamint a washington-i női táplálkozási központ alapítója új könyvében arról ír, hogy a nők hajlamosabbak a hasi hízásra és puffadásra, mint a férfiak, mivel hosszabb a bélcsatornájuk. Természetesen ezek mellett még rengeteg oka lehet a hasi hízásnak. 

Chutkan szerint elég sok különbség van a női és férfi emésztőcsatornájában, ezért a has méretének csökkentésére jópár elővigyázatosságra szükség van.  

Koncentráljon a káliumban gazdag élelmiszerekre  

Ahogyan a nátrium gátolja a szervezet vízvesztését, a kálium segít megszabadulni a felesleges vízmennyiségtől. A káliumban gazdag ételek fogyasztása, mint a banán vagy az édesburgonya, segíti lecsökkenteni a csípőtájék szélességét. Fontos azonban, hogy eleget és megfelelően eddzen, mivel ezek az ételek hizlalóak is lehetnek. 

Csökkentse a só bevitelt 

 A túl sok só ödémához és puffadáshoz vezet. Ragaszkodjon az ajánlott napi 1500 mg sómennyiséghez. Ne helyezzen sót az asztalra a már kész ételek további ízesítéséhez és a főzés során is csak korlátozottan használja azt. A készételek kerülése is fontos, mivel ezek tele vannak sóval és ízesítőanyagokkal. 

Fogyasszon több rostban gazdag ételt 

A vízben oldódó és vízben nem oldódó rostok kombinált fogyasztása, fitten tartja és megszünteti a puffadt érzést is, amellyel a szorulás jár. Rostban gazdag például a narancs, a gomba, a málna, a brokkoli és a káposzta. 

Még nincs vége Lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: