Táplálkozás

6 táplálkozási tévhit, aminek te is bedőlhettél

A legtöbb régi, mélyen gyökeredző hiedelem nagyon nehezen kopik ki a köztudatból akkor is, ha a tudomány már rég megcáfolta őket. Hoztunk pár példát, amit felejts el minél hamarabb! 😀  

Az alkohol felgyorsítja az emésztést 

Kamu! Dehogyis… A pia bizony gátolja a nehéz zsíros ételek gyomorból való kiürülését. Természetesen van pár specális gyomorkeserű amire ez nem igaz, de azok is többet ártanak, mint használnak. Szóval, ha iszol, legalább ne áltasd magad! 😀  

Csonthéjas gyümölcsre nem szabad inni 

A gyümölcsök elég szennyezettek is lehetnek így, ha fogyasztásuk után egyből ráiszunk akkor hígítjuk a gyomorsavat és kevésbe tud ezzel megküzdeni a szervezet. Akár gyomorfájdalom is lehet a vége. Azonban, ha alaposan megmosod a delikvenseket, akkor nem kell aggódnod emiatt!  

Ehető a lekvár, ha leszedjük róla a penészt 

Inkább nem kockáztatnék! A penészgomba nem vicc, nagyon ügyesen szórja a spóráit, amik gyorsa növekedésnek indulnak. A penész fogyasztása hosszútávon májkárosodáshoz vezet!

A barnacukor egészségesebb és diétásabb, mint a sima 

Sajnos a barnacukor gyakorlatilag színezett kristálycukor… Én büntetném az árusítását is mert ez gyakorlatilag a laikusok álnok megtévesztése… Összetételében gyakorlatilag nincs különbség a kettő között.  

Nincs vége! Lapozz!  

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: