Táplálkozás

Egy nullkalóriás zöldség, ami nagyon jól variálható és igazán egészséges

 


A karfiol, mint megfelelő rostforrás és nedvességben gazdag zöldség, elősegíti a teltségérzet kialakulását

Mivel antioxidáns vegyületekben is gazdag a karfiol, segíthet a rákos betegségek megelőzésében, illetve a belső gyulladások ellen is hatékony lehet. Némelyik antioxidáns, például a szulforafán a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkenti rákos eredetű megbetegedések mellett.

 

Hogyan fogyaszd a karfiolt és mi helyett érdemes enni, ha diétázol?

Főleg köretként használják, külföldi oldalakon sok-sok karfiolos receptet találni. A rizs, a gabonák és a hüvelyesek helyettesítésére alkalmazzák leggyakrabban, például lehet készíteni:

  • karfiolrizst,
  • karfiolból pizza-alapot,
  • karfiolpürét,
  • karfiol humuszt,
  • karfiol tortilla lepényt,
  • vegánoknak karfiolpörköltet.

Íme, egy szuper recept, amivel a rizs kalóriatartalmát is csökkentheted!
Karfiolrizs recept

Egy közepes fej karfiolt bonts rózsáira és tedd az aprítógépbe.
Amikor már rizsszem méretűek, akkor helyezd át őket egy serpenyőbe, amin előzőleg zsiradékot hevítettél, borítsd bele, forgasd-pirítsd át.
Gyakran kevergesd, mert igen hamar leéghet! Kb. 5-8 perc alatt kész is van.

 

Nincs időd vagy körülményes a hétköznapokban főzni és dobozolni? Vagy csak az ebéd kitalálása-elkészítése okoz gondot, hogy változatosan étkezz, diétásan, sőt, még finom is legyen, amit eszel?
Válasz
d a Metodic Food egészséges menüit minden hétköznap, amelyek segítenek megőrizni vagy visszanyerni az ideális alakodat; mindezt egészséges, friss és méregmentes összetevőkkel!

Ez is érdekelhet: