
Epres túrós tortácska recept
Hozzávalók a tésztához:
– 4 tojás
– 3 púpos evőkanál kakaópor
– 3 kávéskanál sütőpor
– édesítő
Krémekhez:
– kb 100g darabosabb túró
– kb 20 apróbb eper
– édesítő
– vanília aroma
Elkészítés:
Keverd össze a tészta hozzávalóit és egy kb. 12cm-es mikrózható, magasabb peremű, kiolajozott tálba öntsd bele, majd mikrózd addig amíg duplájára vastagodik és már nem folyós az állaga (kb 5 perc). Utána hagyd picit hűlni, majd vágd ketté.
50 gramm túrót keverj össze édesítővel és vanília aromával, aztán kend meg vele az alsó piskótalapot. Erre tedd rá a felsőt.
Keverj el egy újabb adag túrót pépesített eperrel (nekem 3 eper került bele) és egy kis édesítővel. Ez a massza kerül a torta tetejére. Díszítsd eperrel! Nekem egy éjszakát pihent a hűtőben, mielőtt rákerült a gyümölcs.