Táplálkozás

Évszázados japán gyógyító módszer – Ennek köszönhető a legendásan magas élettartamuk?

A vízzel történő gyógyítás Japánban évszázadok óta elfogadott módszer, és ha megnézzük az ázsiai szigetország lakosságának legendásan magas várható élettartamát, érdemes megfontolni ezt az egyszerű, de hatékony módszert testünk karbantartására.

Frissítő ébredés

A lényeg, hogy vízzel kezdjük a napot: még fogmosás előtt javasolt napi négy pohár víz elfogyasztása. Ez körülbelül 6,5-7 dl folyadékot jelent, ami azért első olvasatra nem tűnik mindenki számára megugorhatónak, főként, ha eddig pár korty kávéval kezdtük a napot. A reggeli vízhez szoktatásunkat kezdhetjük tehát 1-2 pohárral, és ha ez már rutinszerűen megy, emeljük az adagot négy pohárra.

A víz elfogyasztását követően lássunk neki a reggeli készülődésünknek, és 45 percig ne fogyasszunk semmit. Ha letelt a háromnegyed óra, reggelizzünk, együnk-igyunk, majd az étkezésünket követő két órában újfent ne fogyasszunk semmit.

Ha ezt a mennyiséget megisszuk minden reggel, és betartjuk a fentebb jelzett étkezési időpontokat nagyon sok jót teszünk a szervezetünkkel. Lássuk tehát, mi fog történni a testünkkel!

Eredményes módszer

A japán gyógymód a következő egészségügyi problémáinkra alkalmazható eredményesen: fejfájás, szembetegségek, ízületi gyulladás, felgyorsult szívverés, fül-orr-gégészeti betegségek, hörghurut, asztma, epilepszia, tbc, vesebetegség, húgyúti problémák, gyomorhurut, hasmenéses-hányásos megbetegedés, székrekedés, aranyér, menstruációs zavarok, méhet érintő megbetegedések, cukorbetegség.

Konkrétabban kitérve néhány betegségre a japán orvosok a betartott vízkúra alapján számos egészségügyi problémákban tapasztaltak javulást. Lapozz a következő oldalra a vízkúrákért!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: