Diéta & Fogyás

Ezért nem tudsz lefogyni – A zsírmáj kialakulása, és a MEGOLDÁS

A máj legfontosabb feladata, hogy a szervezetünkbe került méreganyagokat kiválassza és lebontsa, így biztosítva a problémamentes anyagcserét, és az anyagcsere- folyamatok megfelelő működését, a vércukor szinten tartását. Az elhízás és a zsírmáj a májbetegségek melegágya.

Hogyan alakul ki a zsírmáj?

A zsírmáj kialakulásának elsődleges okai a mértéktelen alkoholfogyasztás, valamint az elhízás. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni vele, hogy az inzulinrezisztencia és a magas vérnyomás is okozhatnak májproblémákat. Ha a a zsíranyagcsere nem működik megfelelően, és a vérerek elzródását elősegítő vérzsírok a májban rakódnak le, az igen komoly egészségügyi problémákat eredményezhet.

 

Miről ismerheted fel a zsírmáj problémáját?

Sokszor a zsírmáj semmilyen panaszt nem okoz, de a súlyosabb esetekben azért felüti a fejét néhány tünet, amiket tapasztalva azonnal forduljunk orvoshoz! Ilyen többek között a bőr és/vagy a szemfehérje sárgás elszineződése, a máj kitapintható megnagyobbodása, folyamatos étvágytalanság és gyengeség, jobb oldali fájdalom jelentkezése.

 

Természetesen egészségünk a legfontosabb, ezért ha a fentiek közül bármelyik panaszt is tapasztaljuk, vagy valamilyen szokatlan tünetet észlelünk magunkon, forduljunk azonnal orvoshoz! Hogy hogyan szüntethető meg a zsírmáj és nyerhető vissza az egészség, az a következő oldalon kiderül!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: