Diéta & Fogyás

7 garantáltan működő fogyókúrás tipp, amit muszáj kipróbálnod

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a fogyás drága, a diéták pedig nagyon bonyolultak, és az ételek elkészítése rengeteg időt és energiát elvesz a hétköznapokban. Természetesen erre is van példa bőven, de alapvetően már néhány gyszerű változtatással is sokat tehetsz a karcsú alak eléréséért.

Válassz mást a megszokottnál

Nem gond, ha nem akarod minimalizálni a szénhidrátbevitelt, és nem mondanál le teljes mértékben a krumpliról, a kenyérfélékről vagy a tésztáról. Egyszerűen csak figyelj oda rá, hogy magasabb rosttartalmú, teljes kiőrlésű változatokat válassz. Ezek lassú felszívódású szénhidrátok, amik tovább biztosítják a teltségérzetet. Mindemellett persze ezekből sem szabad óriási mennyiséget elfogyasztani, a mértéktartás az alapja mindennek!

 

 

Növeld a gyümölcs- és zöldségbevitelt

Frissen, fagysztott formában, párolva. Kerüljenek gyümölcsök a reggeli gabonapehelybe – ugyanakkor próbáld meg az esti órákban már mellőzni azokat.

 

Egyél több sovány húst és halat

A hal kiváló fehérjeforrás, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Hetente igyekezz legalább 2 alkalommal halat fogyasztani. 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: