Edzés

6 dolog, amik segítik a fejlődésedet edzés után

Ha valóban keményen edzettél, utána kellemesen kimerült érzés tölt el, büszkeséggel vegyítve. Sokan ilyenkor azt gondolják, hogy most már bármit megtehetnek „büntetlenül” – simán ehetnek 4gombós fagyit vagy egy brutális gyros tálat, „Hiszen már ledolgoztam előre a kalóriákat, most már szabad” Ezzel azonban feleslegessé teszik az aznapi munkájukat! Fogadd meg ezeket a tanácsokat és legyél fitt másnap is!

 

6 dolog a fejlődésedért

6. Edzés utáni étkezés

Az első és legfontosabb, hogy ne ess neki a hűtőnek, amint beértél a konyhába! Edzés alatt a szervezeted még nem áll készen arra, hogy emésszen! Ennek ellenére minden tápanyag kiürült belőled, így teljesen természetes, hogy farkaséhes vagy utána! Várj 40-50 percet az edzés vége után, csak ezután egyél valamit, de megfontoltan!

5. Zsírbevitel edzés után?

Bizonyára Te is azért edzel, hogy formáld az alakodat, súlyt veszíts, jobban nézz ki. Edzés után a jó zsírok pótlása mindenképpen szükséges és fontos. Egyél pár szem mandulát, egy avokádót tojással vagy főzz valamit kókuszzsírral!

 

4. Edzés után fontos a hidratáltság!

Valószínűleg alaposan megizzadtál edzés közben. A cukros italok és a tiszta gyümölcslé szóba sem jöhet edzés közben és utána sem! Nem cukorra, vízre van szüksége a szervezetednek! Ha tovább edzettél, mint egy óra, akkor az ásványi anyagokat is külön pótolnod kell: igyál izotóniás italt! Érdemes edzés közben BCAA-t is innod, hogy ne az izmaid épüljenek le, hanem a zsírtól szabadulj meg.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: