Hozzávalók:
1. A tésztához:
– 4 tojás
– 3ek natúr kakaópor
– 1ek burgonya- vagy kukorica keményítő
– édesítő ízlés szerint (por alapú, kb 3-4ek)
2. A krémhez:
– 500g túró
– 4-5 ek natúr joghurt vagy tejföl
– édesítő ízlés szerint (lehet por alapú vagy folyékony)
TIPP: a natúr joghurt/tejföl lehet több is, a lényeg, hogy ne legyen folyékony állagú a krém, viszont célunk a túró szárazságának csökkentése. +1: megbolondítható egy kis folyékony vanília aromával, kókuszreszelékkel vagy akár citrommal 😉
Elkészítés:
1. Tészta:
– tojásokat szétválasztani
– fehérjét felverni
– sárgáját a kakaóval, édesítővel és a keményítővel összekeverni
– a felvert fehérjét 3 részletben, kis adagonként hozzákeverni a kakaós masszához
– kb 200fokon 10-12 percig sütőpapíron elegyengetve kisütni.
2. Krém:
egyszerűen csak összekeverni minden hozzávalót.
Ha elkészült a tészta, kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel és a tészta másik felét ráterítjük a tetejére. Miután hűtőben kihűlt, lehet szeletelni!
Nekem 12 szelet jött ki ebből a szimpla adagból.
Vigyázat! Gyorsan fogy, ezért érdemes dupla adaggal kezdeni! 😉
Szerző:
Nagy-Kumich Nikolett
Fit életmód blogger, hobbi-szakács, hobbi-crossfittes