Nagy-Kumich Nikolett / Fit életmód blogger, hobbi-szakács, hobbi-crossfittes

ápr. 06 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az én életemben 2010-ben történt a nagy fordulás, aminek köszönhetően már nem csak egy újabb gyenge próbálkozásról beszélhetek, hanem maradandó életmódváltásról.

Vidéki lányként családunkban és környezetünkben nem adódott lehetőség sportolni és megismerkedni az egészséges életmódra vezető újdonságokkal. Főiskolásként bár már nagyon szerettem volna elérni a vágyott alakot és végleg szakítani a túlsúllyal, valahogy mégis teljes homály élt a fejemben arról, hogy mit kellene tennem vagy hogy amit teszek az éppen jó-e!? Így aztán jött egyik csodadiéta a másik után, kisebb vagyonokat költöttem csodabogyókra és italporokra, elkezdtem éheztetni magam, evészavaros lettem, voltak hullámhegyek, amikor belevetettem magam keményen a sportolásba is, mégis hiába volt minden próbálkozás, hiszen a nagy lendület után mindig visszaestem, jött a jojó-effektus.

Diploma után azonban olyan munkalehetőséget kaptam, ahol alapkövetelmény volt a jó fizikai teljesítmény. Ez adott kellő lökést ahhoz, hogy teljes erőbedobással végre kitartsak az elhatározásom mellett és türelemmel végigjárjam az életmódváltás olykor bizony rögös útját. Mivel haza kellett költöznöm Szüleimhez, az egyetlen sportlehetőség a futás maradt. Beszerezve egy remek futócipőt, majd idővel ráállva az otthon végezhető tornákra és saját testsúlyos gyakorlatokra, valamint elhagyva a gonosz szénhidrátokat, 12 kg-tól sikerült megszabadulnom. Ez lehet nem tűnik soknak, de nekem mégis az volt.


2014-ben ismerkedtem meg a Crossfit-el Párom (most már Férjem) által. A crossfit egy olyan Amerikából származó fitness rendszer, amely főként Olimpiai súlyemelésből, poilometrikus -, erőemelő – és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható. Ennek a mozgásformának az alapja, hogy az emberi test állandóan változó ingereknek legyen kitéve az edzés során. Ehhez a sporthoz alapvetően nem szükséges sok felszerelés, sőt a kreatívabbak akár bármiféle kellék nélkül is végigcsinálhatnak egy CrossFit edzést az edzőteremben vagy akár a szabadban is. Akik viszont eszközök segítségével végeznék ezt a sportot, azok a következőkkel edzhetnek: kettlebell, medicin labda, olimpiai rúd + tárcsák, tornász gyűrű, szán, bicaj, ugrókötél, traktorgumi, doboz, kötél, evezőpad, stb.

Mondanom sem kell, teljesen beleszerettem a crossfitbe! 🙂 Nem lettem sem crossfit, sem kettlebell versenyző – bár ez utóbbi még amatőr szinten a terveim között szerepel -, de a sport is teljesen az életem részévé vált.

Emellett az életmódváltásból és a családban megjelenő 1-es típusú (gyermekkori) cukorbetegségből adódóan szenvedélyemmé vált a főzés, sütés, olyan szénhidrát-csökkentett ételek és sütemények készítése, amelyeket diabéteszesek, diétázók és sportolók is nyugodt szívvel fogyaszthatnak.
Várandósságom alatt sem hagytam fel teljesen a sporttal, természetesen orvosi engedéllyel végezve azt. Az életmódomnak, a helyes táplálkozásnak köszönhetően ez idő alatt sem szedtem fel a normálisnál több felesleges, bánni való kilót.

Célom, hogy a hajdani tudatlanságom, tévelygéseim, útkeresésem, majd életmódváltásom, valamint a diabétesz kapcsán szerzett tapasztalataimat, praktikákat, recepteket megosztva Veletek segítséget nyújthassak egy egészségesebb, fittebb konyha és élet kialakításához!

 

Nagy-Kumich Nikolett 

Elérhetőségeim:

facebook/crossfitmami
facebook/nikolett.kumich
crossFITmami Blog

 

Tanácsadó szakcikkei:

A súlyvesztés alapja: a szénhidrát csökkentés!

Bűntudatmentes bűnbeesés- Fitt kakaós csiga recept

Fitt tejszelet recept

Szénhidrát csökkentő praktikák a konyhában

Sport és táplálkozás – Melyik “fontosabb”?

Tökéletes reggeli: Almás zabmuffin

Az életmódváltás lelki oldala

Zabkorpás túrógombóc – a család kedvence

Csokis édesburgonya süti – isteni krémes finomság

Fit köretek és elkészítésük

Ezért fontos a húsmentes napok beiktatása!

Kismamák táplálkozása – súlygyarapodás (+ mintaétrend)

Magvas buci – Negyedannyi szénhidráttal!

Miért olyan fontos a fehérjebevitel?

Testedzés várandósan – Szabad-e??

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: