Hozzávalók:
3 bögre teljes kiőrlésű/rozs/zabliszt
1/2 bögre méz/nádcukor/nyírfacukor vagy édesítőt is használhatsz
1 bögre vaj
22 db mandula
1 kávéskanál só
1/2 teáskanál vanília aroma
1/2 teáskanál mandula aroma
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
1. Keverd össze a vajat, cukrot/édesítőt, vanília aromát egy tálban. Elektromos habverővel keverd jól össze.Fokozatosan add hozzá a lisztet, sütőport, sót, majd dolgozd össze. Takard le, majd tedda hűtőbe fél órára.
2. Melegítsd elő a sütőt 165 fokra.
3. Vedd ki a hűtőből a tésztát, majd evőkanálnyi adagokból készítsd el az ujjakat. Tedd egy vágódeszkára, majd kezdd el görgetni, míg hosszúkás nem lesz. Vágd be az ujjhajlatoknál (mint egy igazi ujjnál), majd tegyél egy szem mandulát a végére, mintha köröm lenne.
4. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd 20-25 percig (míg aranybarna nem lesz).
Mennyiség: 22 db