Diéta & Fogyás

Hogy a csokievés segít a fogyásban? Igen! Legalább is a tudósok ezt állítják!

Egy bostoni kutatócsoport egy nagyon kivételes hírrel rukkolt elő! Azt állítják, a reggeli és az esti csokievés segíti a fogyást! Szerintük nem csak finom, endorfint termel és közkedvelt desszert, hanem segíti a zsírégetést is.

Ha a napot csokival kezdjük és csokival zárjuk, fogyhatunk!

19 posztmenopauzás hölgyet vizsgáltak ezügyben és a vizsgálatok során arra jutottak, hogy a reggeli és esti csoki fogyasztás egyáltalán nem befolyásolja a súly alakulását. A kísérlet során minden nő 100 gramm csokoládét fogyasztott egy órával az ébredés után, és egy órával lefekvés előtt. Érdekes kísérlet ez, és igazán meghökkentő az eredmény is, melyek alapján 14 napig vizsgálták a kísérletben résztvevőket, ráadásul nem kellett semmit sem módosítaniuk az általános étkezésükön sem! Sőt! Édességeket is ehettek, ahogyan azt addig tették, semmilyen eltiltás nem volt ezzel kapcsolatban.

Érdekes fogyási folyamat csokival

A vizsgálattok után azt állapították meg a szakemberek, hogy a csokoládé kedvezően befolyásolhatja az éhségérzetet és az étvágyat, valamint jó hatással van az alvásra is. Nem csak segít a súlycsökkentésben, csökkenti a vér glükózszintjét és alvás közben is segíti az emésztési folyamatokat, illetve kedvezően hat rá.

Ezen kívül az is eredményül hatott, hogy a nők kevésbé voltak éhesek és nem csábította őket más édesség sem!

A reggeli csokievésnél továbbá az is pozitívum, hogy kedvező változásokat mutatott szervezetük kortizol szintje is, és a streszfaktor is csökkent, szemben az éjszakai csokimajszolókkal!

Tehát kedves hölgyeink, csokievésre fel!

Ez is érdekelhet: