Edzés

LAPOS HAS megerőltető mozdulatok nélkül, napi pár perces erősítéssel – Íme a gyakorlatsor

45175364 - overhead view of female doing abs workout at the gym. muscular young woman lying on exercise mat with her hands behind head doing stomach exercises.

Megerőltető mozdulatok nélkül, napi pár perces erősítéssel laposabb has? Bár nem tűnik túl hihetőnek, működik, és mivel otthon végezhető, akár a napi rutinba is beilleszthető a következő gyakorlat.

Ha nincs időnk, energiánk, kedvünk edzőterembe járni, akkor próbáljuk otthon formálni a testünket. A lapos has esztétikus, és a legtöbb nő erre vágyik, de a haspréses gyakorlatokra már nem mindenki vehető rá.

Íme a gyakorlatsor!

Nekik ajánlott ez a könnyed mozdulatsor, ami arra szolgál, hogy hajolgatás nélkül hozzuk formába a kérdéses testtájékot. Némi hajlékonyságot azért igényel, de kevés gyakorlással hamar ráérezhetünk a megfelelő mozdulatra.

A csavaró jellegű mozdulat ráadásul nemcsak a hasunkra lesz hatással, de a gerinc mozgékonyságát is elősegíti.

  • Háttal a falnak, de attól egy kis lépésnyire helyezkedjünk el kis terpeszben.
  • A felkart a törzsünk mellé húzva, hajlítsuk be a könyökünket, úgy, hogy a tenyerünk előre nézzen.
  • Lélegezzünk egy mélyet, majd kilégzés közben csavarodjunk el az egyik oldalra, és helyezzük mindkét tenyerünket a falra. Mindeközben a talpak maradjanak a helyükön, és a medencénk is csak minimálisan mozduljon el.
  • Újból vegyünk mély levegőt, majd kilégzés közben lassan forduljunk vissza az alaphelyzetbe.
  • Ismételjük meg a gyakorlatot a másik oldalra fordulva is.
  • A gyakorlatot próbáljuk folyamatosan, legalább öt percen keresztül végezni. Ami a tempót illeti, nem kell gyorsan végezni, lassabb mozdulatokkal is haladhatunk, előbb-utóbb úgyis rá fogunk érezni, hogyan kényelmesebb. Ha minden egyes nap elvégezzük fenti gyakorlatsort, hamarosan észlelni fogjuk a változást a hasunkon.

Ez is érdekelhet: