Diéta & Fogyás

Fogyás izomból vagy zsírból – A végeredmény miatt sem mindegy, honnan csökken a súlyod

Processed with VSCO with a9 preset

A fogyás egyik alapszabálya, hogy kevesebb kalóriát juttass be a szervezetedbe, mint amennyit felhasználsz, ez önmagában azonban nem garancia a sikerre. Ha pedig a mérleg kevesebbet mutat ugyan, de nincs zsírcsökkenés a testünkön, akkor valószínűleg az izmainkból veszítettünk, márpedig semmiképpen sem ez a cél.

Lássuk, mivel érhetjük el azt a fajta súlyleadást, amihez a zsírból fogunk lefaragni a testünkből, és ily módon az eredmény is látványos és tetszetős lesz!

A kevés izomtömeg gyorsan fogy

Az első és legfontosabb, hogy legyen elég izomtömeg rajtunk, mert ha kevés van, azt a keveset igen hamar el fogjuk veszíteni a diéta során, és azt követően a zsírból fogyás keservesen nehéz lesz.

Figyeljük arra is, hogy ne vonjuk meg teljesen a szénhidrátokat a szervezetünktől, mert egyrészt szükségünk van rá a normális működésünkhöz, másrészt hosszú távon az ellenkezőjét érjük el, mint, amit szeretnénk, és hízni fogunk!

Elegendő kalória

Mielőtt belekezdenénk a kalóriamegvonásba, érdemes dietetikussal egyeztetni, hogy a szervezetünknek pontosan mennyi napi kalória-bevitel javasolt, ezt a szakemberek nem hasraütés-szerűen, hanem személyre szabottan meg tudják mondani mindenkinek. Amennyiben ugyanis túl kevés kalóriát fogyasztasz el a szükségleteidhez képest, akkor éhezni kezd a szervezet, ha pedig életbe lép az éhezés, akkor a testünk elkezd lefarag az izmainkból is.

Fehérjeszükséglet

Az izmok építéséhez fehérjére van szükségünk. A testsúlyunk 1,6 százalékát kell elfogyasztanunk fehérjéből ahhoz, hogy a szervezetünk képes legyen az izmaink tömegét megnövelni. Fehérjében gazdag étel a tojás, a tejtermékek, a szárnyasok húsa. Ha csak növényi fehérjét szeretnél fogyasztani, akkor fogyassz csicseriborsót, szóját, hüvelyes zöldségeket, dióféléket.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: