Táplálkozás

Egyik kutya, másik eb – Ha kerülöd a cukrot, ezekről is jobb lenne lemondanod!

A cukor elhagyása az étrendünkből tudatos döntés, de nem is olyan egyszerű megvalósítani.

Nagyon sok élelmiszer tartalmaz hozzáadott cukrot, ha cukormentesen szeretnénk táplálkozni, akkor ezekre is figyelmet kell fordítanunk. Nem könnyű megvalósítani, hiszen a feldolgozott élelmiszerek nagy százaléka bizony tartalmaz cukrot. Felsorolni az összeset, nem lehet célunk, de lássunk néhány példát!

KENYÉR

Hozzáadott cukrot nagyon gyakran tartalmaz. Ahhoz, hogy elkerüld, érdemes kézműves pékségben vásárolni, ahol pontosan tudják, milyen hozzávalókkal készítik a kenyeret, és bizonyosan tudnak neked cukormentes változatot ajánlani. Készítheted otthon is a kenyeret, ha van rá időd és energiád, ilyenkor fehér liszt helyett inkább teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett lisztet használj a tésztához!

MÜZLIK ÉS GABONAPELYHEK

A gyerekek java és a felnőttek egy része is szívesen eszi ezt az energia- és vitamindúsnak mondott, de valójában egészségesnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető reggeli finomságot, ami nagyon sok cukrot tartalmaz. Bár már ebből is lehet kapni csökkentett cukortartalmút, ha teljesen el akarod kerülni a „fehér mérget”, inkább keverj ki magadnak saját müzlit, és azt fogyaszd reggelire!

JOGHURTOK

Amiket a boltok polcain találsz, azok java része bizony tömve van cukorral. Az ízesített joghurtokat kerüld, a natúr joghurtokat részesítsd előnyben. Ha önmagában nem szereted, dúsítsd gyümölcsökkel!

INSTANT ZABPEHELY

A zabpehely tényleg szuperegészséges reggeli, de csak akkor, ha a natúr változatát készíted el. Kerüld az instant, gyorsan elkészülő zabkása ígéretével kecsegtető ízesített termékeket, mert ezek bizony cukrosak!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: