
Ízületi gyulladás ellen
Az avokádó tele van olyan gyulladáscsökkentő vegyületekkel, többek között fitoszterolokkal és karotinoidokkal, amelyek csökkentik az ízületi gyulladáshoz vezető problémákat. A legtöbb karotinoid a gyümölcs sötétebb részeiben van, közel a héjhoz. Az avokádóolaj koncentráltabb formája kifejezetten jó az ízületi gyulladás kezelésére, ha rendszeresen használják. Sok receptben helyettesíthető az olívaolaj avokádóolajjal, például a pesztóban vagy a vinaigrette-ben illetve felhasználható egyszerű mártogatós öntetekhez is.
Vércukor szabályozó
A telítetlen zsírok megelőzik vagy visszafordítják az inzulin rezisztenciát, amely a 2-es típusú cukorbetegség egy fő okozója; az avokádóban lévő magas oldható rosttartalom pedig segít megelőzni a magas vércukrot. A cukorbetegeknek erősen ajánlott a gyümölcs fogyasztása, mert csökkenti a „rossz koleszterin”, az LDL szintjét, miközben emeli a „jó” HDL koleszterinszintet.
Rákellenes hatású
Az avokádó véd a szájban, bőrben vagy prosztatában kialakuló rák ellen. A gyümölcs rákellenes tulajdonságai a benne lévő gyulladáscsökkentő és antioxidáns tápanyagok egyedi kombinációjának köszönhetőek. Az avokádóban található olajsav pedig hatékony a mellrák megelőzésében.
Könnyíti az emésztést
Az avokádóban lévő B-vitamin komplex segíti az emésztési folyamatokban használt emésztőenzimek kibocsátását. Ez a szuperélelmiszer javítja a test tápanyagfelszívó képességét, amely alapvető feltétele az emésztésnek. Az avokádó kémhatása lúgos, így egyensúlyba hozza a test pH-szintjét és segít a savas reflux és a fekélyek kezelésében.
Avokádó a szem egészségéért
Az avokádó az egészséges látás megtartásában is segít. Sok lutein van benne: ez egy antioxidáns, amely megvédi a szemet az oxidatív stressztől, amely látásromlást, hályogokat és sárgafolt sorvadást okoz. Az avokádó E-vitamintartalma védi a szemeket a retinopátiától, amely a retina sérüléseiből eredő betegség.
A legfinomabb és legegyszerűbb avokádó recept a következő oldalon (VIDEÓ)
A cikk a következő oldalon folytatódik: