
Vannak olyan praktikák, amelyek betartása nem csak a fogyásban, de az alapvető egészség megtartásában is segítenek. A szakemberek szerint 6 emberből csak 1-nek sikerül úgy lefogyni, hogy később ne szedjen fel még több súlyt, mint amit leadott. Legyél te a kivétel és figyelj oda ezekre az apróságokra is!
Egyél egészséges zsírokat
Amikor próbálod csökkenteni a kalóriák mennyiségét, logikusnak tűnhet visszafogni az olyan élelmiszerek fogyasztását, mint a diófélék, magvak, sajtok vagy a vaj. Azonban a zsírok megemésztése több időt vesz igénybe a szervezet számára, mint a szénhidrátok és a fehérje emésztése, ezért az éhségérzet később fog jelentkezni.
Az egyszeresen telítetlen zsírok segítik a likopin, a lutein és a béta-karotin megemésztését.
Tudósok kiderítették, hogy a túlsúlyos emberek gyakran túlbecsülik a testmozgás során elvesztett kalóriák mennyiségét. Ennek következtében megengedik maguknak, hogy többet egyenek, mivel azt hiszik, rengeteg energiát használtak el.
Ehetsz edzés után, de ne lépd túl a napi kalórialimitedet, máskülönben az edzésnek semmi eredménye nem lesz.
Mosd meg alaposan a zöldségeket és gyümölcsöket
A zöldségek és a gyümölcsök is lehetnek okai a túlsúlynak, ha nem mosod meg őket alaposan. A rajtuk maradó növényvédőszerek lassítják az emésztést, ami könnyen súlygyarapodást okozhat. Ezek a vegyi anyagok védik a kártevőktől a növényeket, de az emberi egészségre káros hatásaik vannak.
A növényvédőszerek rontják a pajzsmirigy működést, ami a hormonháztartás egyensúlyának felborulásához vezet. Tudósok szerint a mitokondriumot is károsítják, a sejteknek azt a részét, ami az ételt energiává alakítja.
Szaglássz olívaolajat
Német tudósok felfedezték, hogy ha olívaolajat adunk az ételhez, később éhezünk meg. Arra is rájöttek, hogy az olívaolaj illata tovább tartja stabilan a vércukorszintet, ezért nem leszünk éhesek. Az olasz olívaolajok tartalmazzák a legtöbb olyan összetevőt, ami csökkenti az éhségérzetet.
A cikk a következő oldalon folytatódik: