Receptek

Egy ősi magyar finomság, ami húsvétkor kötelező!

Sárga túró alaprecept

Hozzávalók:

 0,5 liter tej (növényi tejjel is elkészítheted)
 5 tojás (1 dl tejhez 1 tojás megy, szóval készíthetsz kevesebbet is)
 2 evőkanál nyírfacukor/eritrit/méz
 csipet só
 mazsola (ha szereted, miért ne)

Elkészítés:

Egy edénybe töltsük bele a tejet, a cukrot, a sót, majd forraljuk össze, vigyázva, hogy a cukor ne égjen oda. A tojásokat egy tányérba verjük fel, nem kell nagyon összedolgozni őket, majd szép lassan keverjük bele a cukros tejbe.
Lassú tűz mellett addig kevergessük, míg túró állagú lesz, majd ezután óvatosan tegyük egy tiszta vászon ruhába/anyagdarabba (bevásárló központokban beszerezhető vagy használhatsz tiszta konyharuhát is) vagy vastag gézrétegbe, kössük össze, majd akasszuk ki/ tegyük egy szitába, hogy a fölösleges lé kicsöpögjön belőle.
Ezt követően pár órára rakjuk a hűtőbe, míg megkeményedik, közvetlenül utána lehet szeletelni.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Ez is érdekelhet: