Hírek

Soha nem lenne szabad hűtőbe tenned ezeket az ételeket!

4. Hagyma

Az egész hagymákat tilos hűtőbe tenni. Nemhogy növelné élettartamát, sokkal hamarabb megromlik, mint szobahőmérsékleten. Magas nedvességtartalma miatt ugyanis nagyon gyorsan bepenészesedik és üveges lesz, használhatatlan. Félbevágva sem érdemes betenned a hűtőbe, mert minden hagymaszagú lesz. 

 

3. Fokhagyma

Nemcsak erőteljes aromájától fosztanánk meg a hűtéssel, de állaga is gumiszerűvé válna. Érdemes ezt is száraz, hűvös helyen tartani egy jól szellőző edényben.

 

2. Dinnye

Neked is a behűtött dinnye a kedvenc nyári csemegéd? Úgy a legfinomabb! Azonban egy dologra érdemes odafigyelned: a dinnyét csak felvágása után, és akkor is csak 3-4 napig szabad hűtőben tárolni. Az egész dinnyét tartsd inkább szobahőmérsékleten,  így megőrzi antioxidáns tartalmát, amit valljuk be, kár lenne veszni hagyni.

 

1. Dió

Habár a hűtés megakadályozza a dióban lévő olajok romlását, az ízélményt durván rombolja. A hűvös környezet elfojtja a dió zamatát, ráadásul azonnal át is veszi más ételeknek a szagát.

 

Ez is érdekelhet: