4. Hagyma
Az egész hagymákat tilos hűtőbe tenni. Nemhogy növelné élettartamát, sokkal hamarabb megromlik, mint szobahőmérsékleten. Magas nedvességtartalma miatt ugyanis nagyon gyorsan bepenészesedik és üveges lesz, használhatatlan. Félbevágva sem érdemes betenned a hűtőbe, mert minden hagymaszagú lesz.
3. Fokhagyma
Nemcsak erőteljes aromájától fosztanánk meg a hűtéssel, de állaga is gumiszerűvé válna. Érdemes ezt is száraz, hűvös helyen tartani egy jól szellőző edényben.
2. Dinnye
Neked is a behűtött dinnye a kedvenc nyári csemegéd? Úgy a legfinomabb! Azonban egy dologra érdemes odafigyelned: a dinnyét csak felvágása után, és akkor is csak 3-4 napig szabad hűtőben tárolni. Az egész dinnyét tartsd inkább szobahőmérsékleten, így megőrzi antioxidáns tartalmát, amit valljuk be, kár lenne veszni hagyni.
1. Dió
Habár a hűtés megakadályozza a dióban lévő olajok romlását, az ízélményt durván rombolja. A hűvös környezet elfojtja a dió zamatát, ráadásul azonnal át is veszi más ételeknek a szagát.