Egészséges ebéd és vacsora tippek

Spanyol töltött paprika – fehérjebevitel hús nélkül

Spanyol töltött paprika RECEPT:

 

A paprikákhoz:

1 bögre (168 g) quinoa vagy rizs, alaposan átöblítve, lecsepegtetve

2 bögre (460 ml) zöldségleves lé

4 nagy kaliforniai paprika

1/2 bögre (120 g) salsa szósz/paradicsom szósz

2 tk köménypor

1 1/2 tk chili por

1 1/2 tk fokhagymapor vagy 3 gerezd friss fokhagyma

425 g/1 konzerv bab – átmosva, lecsepegtetve

1 bögre (168 g) főtt kukorica vagy 1 kukorica konzerv

 

Feltétnek:

1 avokádó felszeletelve

friss lime lé

chili szósz

friss koriander

hagymakockák

 

Elkészítés

A quinoát/rizst főzd meg zöldségleves lében. (10-15perc)

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

Kókuszolajjal kenj ki egy tepsit.

Vágd ketté a kaliforniai paprikákat, ahogy a képen is látod, majd magozd ki.

A quinoát tedd egy nagy tálba és keverd hozzá a többi hozzávalót. Keverd el jól, sózd és ízesítsd még ízlésed szerint.

Tedd a tepsibe vagy jénaiba a megtöltött paradicsomokat és takard le fóliával.

Süsd 30 percig így letakarva, majd vedd le róla óvatosan és süsd tovább 210 fokon, hogy megpiruljon kicsit a teteje és megpuhuljon még jobban a paprika, még 15-20percig. (olvaszthatsz rá sajtot is).

 

Vedd ki a sütőből és várd meg, míg kihűl egy kicsit, majd díszítsd és fogyaszthatjátok is!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Ez is érdekelhet: