
Spanyol töltött paprika RECEPT:
A paprikákhoz:
1 bögre (168 g) quinoa vagy rizs, alaposan átöblítve, lecsepegtetve
2 bögre (460 ml) zöldségleves lé
4 nagy kaliforniai paprika
1/2 bögre (120 g) salsa szósz/paradicsom szósz
2 tk köménypor
1 1/2 tk chili por
1 1/2 tk fokhagymapor vagy 3 gerezd friss fokhagyma
425 g/1 konzerv bab – átmosva, lecsepegtetve
1 bögre (168 g) főtt kukorica vagy 1 kukorica konzerv
Feltétnek:
1 avokádó felszeletelve
friss lime lé
chili szósz
friss koriander
hagymakockák
Elkészítés
A quinoát/rizst főzd meg zöldségleves lében. (10-15perc)
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
Kókuszolajjal kenj ki egy tepsit.
Vágd ketté a kaliforniai paprikákat, ahogy a képen is látod, majd magozd ki.
A quinoát tedd egy nagy tálba és keverd hozzá a többi hozzávalót. Keverd el jól, sózd és ízesítsd még ízlésed szerint.
Tedd a tepsibe vagy jénaiba a megtöltött paradicsomokat és takard le fóliával.
Süsd 30 percig így letakarva, majd vedd le róla óvatosan és süsd tovább 210 fokon, hogy megpiruljon kicsit a teteje és megpuhuljon még jobban a paprika, még 15-20percig. (olvaszthatsz rá sajtot is).
Vedd ki a sütőből és várd meg, míg kihűl egy kicsit, majd díszítsd és fogyaszthatjátok is!
Jó étvágyat kívánunk!