Egészséges édességekReceptek

Sütőtökös túrótorta (tészta nélkül)

 A sütőtök ezer arca megismerhetetlen! Temérdek csodás sütnivaló alkotható belőle, mint például ez a mennyei túrótorta is!

 

Sütőtökös túrótorta recept

Hozzávalók a túrókrémhez:
– 500g tehéntúró
– 2 tojás
– 120g xilit (ízlés szerint lehet több)
– 1 ek kukoricakeményítő

A sütőtök krémhez:

  • 500g főtt sütőtök pürésítve
  • 2 tojás
  • 70g xilit (lehet több)
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1 ek kukoricakeményítő

→ Kis vaj és zabliszt (darált zabpehely) a forma kikenéséhez.

 

Elkészítés:

  • A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, majd puhára főzzük. Mikor a sütőtök megfőtt, leöntjük róla a vizet és botmixer vagy robotgép segítségével pépesítjük. Ezután hűlni hagyjuk.

TIPP: ha nem szeretnénk sokat veszkődni a pucolással, elég, ha magozás után 3-4 nagyobb szeletre vágjuk, majd mikor megfőtt, evőkanállal kikaparjuk a belsejét!

  • A túrót egy tálba tesszük, villával jól összetörjük, majd a túrókrém többi hozzávalójával összekeverjük.
  • Miután a sütőtök langyosra hűlt a keményítőt, az édesítőt, a tojásokat  és a citromhéjat hozzáadjuk, majd a túrós krémmel összekeverjük.
  • Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk zabliszttel, majd a kész masszát beleöntjük. 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

TIPP: natúr joghurtból és édesítőből kellemes kis öntetet készíthetünk hozzá, amellyel tálaláskor meglocsolhatjuk.

Díszíthetjük még akár olvasztott étcsokival, dióval, mandulával, mentalevéllel.

 

Szerző:

Nagy-Kumich Nikolett / Fit életmód blogger, hobbi-szakács, hobbi-crossfittes

 

Ez is érdekelhet: