Diéta & Fogyás

Tavasszal könnyebb fogyni – így kezdj hozzá

Tavasszal már könnyebb fogyni, mert…

… több a zöldség

 


Szerencsére már messze nem csak a savanyúságokra és a mirelit zöldségekre kell támaszkodnod, sőt, az íztelen „friss” zöldségeket is elfelejtheted. Tavasszal végre ellepik a polcokat az ízletes és egyre finomabb, lédúsabb zöldségek, amikből egyenesen öröm egy könnyű salátát készíteni. A zöldségek ráadásul a legjobb barátaid lehetnek, hiszen rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok, kalóriát alig tartalmaznak és rendkívül változatosan elkészíthetőek.

… több a gyümölcs

Bár a diéta során a gyümölcsökkel nem árt vigyázni, a vacsorát kivéve ezek a finomságok is tökéletesen megállják a helyüket. Édes ízüknek köszönhetően leküzdhető általuk a csokoládé iránti vágy, ami nagy előny a diétázók számára. Szerencsére tavasszal már messze nem csak az aszalt gyümölcsökre támaszkodhatsz, és szép lassan az unalmassá váló narancsot, mandarint is elfelejtheted. Bár az igazán fenséges gyümölcsökre még várni kell néhány hónapot, a most piacra kerülő finomságokkal könnyedén kiválhatsz akár egy komplett étkezést is.

… a forró csoki már, a fagyi még nem csábít

Nos, igen, télen sokan hajlamosak kicsit elfeledkezni a kalóriákról, aminek főleg a hosszú pulóverek és vastag ruhák állnak a hátterében. Tavasszal már egyre kevesebb az extra réteg, így ideje a kalóriadús finomságokat háttérbe szorítani. Szerencsére, ahogy jön a meleg, úgy kívánjuk egyre kevésbé a forró csokit, a méretes tejeskávékat, viszont a hatalmas gombóc fagyik sem csábítanak még. Ezzel szemben a szervezetünk sokszor sóvárog a frissen facsart gyümölcslevek iránt, így aztán nem is lesz nehéz visszaszorítani a kalóriákat.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: