Diéta & FogyásEdzés

Zsírgyilkos, de időhatékony edzésterv otthonra

Zsírgyilkos edzésterv otthonra

Nagyon elfoglalt vagy, nincs időd órákig edzeni, sőt! most zárva vannak az edzőtermek is, vagy Te nem is szeretsz edzőterembe járni, de szeretnél valamit mozogni? Van egy szuper gyors, hatékony edzésmódszer, amelyhez nem szükséges felszerelés, otthon is végezhető, és időhatékony.

Mi is a HIIT?

Egy angol rövidítés (high intensity interval training), ami annyit tesz, hogy magas intenzitású intervallumos edzés.
Rövid ideig nagyon keményen csinálod a gyakorlatot, utána egy nagyon rövid pihenő következik, majd ez a folyamat ismétlődik. Tagadhatatlan, hogy időráfordítás szempontjából a HIIT edzések a leghatékonyabbak fogyáshoz, szálkásításhoz. Biztosra veszem, hogy nem lesz unalmas számodra sem!

 

Mikor végezhető a HIIT edzés?

Igazából bármikor, de a legjobb, ha a súlyzós edzésektől elkülönítve reggel éhgyomorra csinálod. Fennállhat az izomvesztés veszélye, mert a szervezet az izomhoz fog nyúlni először energiaforrásként, így érdemes belökni edzés előtt valamilyen aminosavat. Ha nem megoldható, vagy nem megy reggel éhgyomorra a HIIT edzés, végezd erősítés után.

 

Fontos szabályok:
– Edzés előtt alapos bemelegítés, és edzés után alapos nyújtás!
– Csakis akkor végezz HIIT edzést, ha teljesen egészséges vagy! Szívbetegség esetén nem végezhető!
– Fontos a fokozatosság! Ha nagy túlsúllyal rendelkezzel, és kezdő vagy csakis akkor kezdj hozzá, ha képes vagy min. 30 percet folyamatosan mozogni.

 

A cikk folytatásáért lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: