Diéta & FogyásEdzés

A titok, ami mindig is érdekelt: így készül az izmos, kerek popsi

Így lesz kerek és izmos a popsid.

A legtöbb nőnek két vágya van: lapos has és kerek, izmos fenék. Mindenáron tudni akarják a ‘titkot’, pedig egyik sem olyan nagy ördöngösség, és nincs titok, csakis kemény munka és kitartás. Mit jelent ez?

Ahhoz, hogy hatékony legyen az edzésed, először ismerned kell a farizom felépítését.

Az izomcsoport három izomkötegből áll:
– nagy- (gluteus maximus), közép- (gluteus medius) és kis- (gluteus minimus) farizom. A farizom az emberi test legerősebb izma. Nagy szükség is van rá, mert a legalapvetőbb mozgásformánk, a járás egyik nélkülözhetetlen eleme. Fontos funkciója a csípő hátrafeszítése, melynek köszönhető az egyenes testtartásunk.
Rengeteg gyakorlat és mozgásforma létezik. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a fenék formálás, minden szögből edzened kell rá.

 

Hogyan dolgoztasd meg a feneked?

Kezdőként nagyon fontos a fokozatosság, a lassú tempó, az odafigyelés, a gyakorlatok helyes elvégzése. Nem szabad hamar túlesni az edzésen. Gyakorlatról gyakorlatra kell haladni, és érezni, hogy dolgozik a fenék. Ennek hiánya azt jelenti, hogy nem jól csináljuk.

‘Nekem lapos a fenekem, soha nem lesz kerek, izmos pláne nem!’

Mindannyian más testalkat típussal rendelkezünk, és vannak bizony olyanok, akik szép, kerek fenékkel vannak megáldva. Így akinek lapos a feneke, annak nincs más dolga, mint elfelejteni a lazulós-beszélgetős-telefonozós edzéseket, és kőkeményen edzeni, ha eredményt akar.
Fájdalmas, izzadós, fárasztó gyakorlatokkal képesek vagyunk kerek, izmos hátsót összehozni. Természetesen itt is nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, tápanyagbevitel!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: