7 dolog, amely elképesztő módon segíti a rákos sejtek szaporodását

jan. 16 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Bár a daganatos megbetegedések kialakulásában lényeges szerepük van a genetikai adottságoknak, az életmód is komoly, sőt, döntő tényezőnek számít, bizonyos káros szokások elkerülésével akár drasztikus mértékben is csökkenthető a rák megjelenésének kockázata. Nézd meg, többek között mi az, ami képes aktiválni a rákot, illetve szaporodásra késztetni a rákos sejteket!

 

A táplálkozás szerepe a rák kialakulásában

illetve megelőzésében alapvető fontosságú, az egészséges, rostokban, természetes táplálékokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, változatos étrend jelentős mértékben csökkentheti a betegség megjelenésének valószínűségét, míg vannak olyan adalékanyagok és élelmiszerek, melyek fokozhatják azt. A legújabb kutatások szerint ilyen a feldolgozott hústermékek fogyasztása, illetve a vörös hús fogyasztása is, legalábbis az Egészségügyi Világszervezet – WHO – rákkutató intézetének véleményére alapozva. Utóbbi szerint az olyan hústermékek, mint a virsli, a sonka, felvágottak, a húskonzervek, illetve a sertés-, marha-, borjú- vagy épp bárányhús, fokozhatják többek között a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is.

 

Formás lábak, kerek hátsók, izmos hasfalak... Kövess minket Facebookon is! ➞
 

Éjszakai műszak

Létezik kutatás, mely bebizonyította, hogy azon nők körében, akik éjszakai műszakban dolgoznak, fokozottabb a mellrák kialakulásának kockázata, aminek oka a melatonintermelés összezavarodása. Az éjszaka, sötétben, alvás közben termelődő melatonin képes semlegesíteni azokat az egészségkárosító molekulákat, melyek akár rákos megbetegedéseket is előidézhetnek, ha azonban a szervezet belső órája összezavarodik, e hormon sem termelődik kellő mértékben. Mindehhez nem is kell azonban éjszakai műszak, szintén nagyon káros például, ha az éjszakai sötétséget elektronikus készülékek fénye zavarja meg, például rendszeresen a televízióra alszol el.

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: